6 obiceiuri ale parintilor care cresc copii fericiti

/ / Modificat: 2024-04-24
6 obiceiuri ale parintilor care cresc copii fericiti

A fi parinte nu este o sarcina usoara si nu trebuie luata cu usurinta. Pentru aceia dintre voi care au ales-o, ar trebui sa va felicitati. Faceti o mare diferenta in a ajuta urmatoarea generatie. Parentingul si copiii s-au schimbat drastic. Cum reusesti sa tii pasul? Este important sa nu te compari cu altii. Nu trebuie sa fii perfect. Copilul tau nu se asteapta la perfectiune si nici tu nu ar trebui sa o faci. Ceea ce au nevoie copiii mai mult decat orice este sa se simta iubiti. Ei au nevoie de acest lucru mai mult decat de lucruri materiale.

Iata cateva mici obiceiuri ale parintilor care cresc cei mai fericiti copii:

1. Se joaca cu copilul lor

Acesta este limbajul copilului tau. Asta inseamna ca te pui la pamant si te joci cu el la nivelul lui. Atunci cand te joci cu copilul tau, acesta se simte cu adevarat iubit.

2. Cunosc lucrurile importante care se intampla in viata copilului lor la scoala

Acest lucru este valabil si la plecare. Asigura-te ca tii legatura cu profesorul pentru a sti ce se intampla in ziua copilului tau. Poti, de asemenea, sa intrebi copilul si modul in care raspunde depinde de varsta sa. Asigura-te ca ii dai copilului o imbratisare si un sarut mare inainte de a pleca pentru o zi. Ca societate, ne-am indepartat de atingeri. Dar, copilul tau are nevoie de atingerea ta. Ei tanjesc dupa ea.

3. Nu incearca sa rezolve totul

O parte din a creste si a invata sa ai grija de tine insuti este sa inveti sa-ti rezolvi problemele. Acest lucru il va invata pe copilul tau cum sa fie rezilient. Ai nevoie de aceste abilitati in aproape tot ceea ce faci.

4. Nu isi coplesesc copiii

Atunci cand copilul tau are prea multe reguli, se poate inchide in sine. Incepeti cu cateva reguli simple si respectati-le. Acest lucru ii permite copilului tau sa stie ce astepti de la el. De asemenea, le permite sa stie ca exista o consecinta pentru nerespectarea regulilor.

5. Ei citesc carti impreuna in fiecare zi

Incepe atunci cand ai un nou-nascut. Copiilor le place sa auda vocea parintilor lor. Acest lucru este, de asemenea, bun pentru creier si iti ofera sansa de a te imbratisa cu copilul, o alta ocazie excelenta pentru atingere.

6. Marturisesc atunci cand o dau in bara

Trebuie sa iti ceri scuze copilului tau atunci cand ai gresit ceva. Acest lucru il invata pe copilul tau ca toti facem greseli. Este simplu: recunosti ce ai facut si spui "Imi pare rau". Poate fi unul dintre cele mai greu de facut, dar unul dintre cele mai bune lucruri pentru relatia cu copilul tau.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Obiceiuri Obiceiuri parinti

Articole recomandate

Citeste si despre