Schimbari marunte pe care sa le faci atunci cand urasti sa fii parinte. Vor face o diferenta majora 

/ / Modificat: 2024-07-12
Schimbari marunte pe care sa le faci atunci cand urasti sa fii parinte. Vor face o diferenta majora 

Ce se intampla cand acest lucru minunat numit parenting este dezamagitor? Este acest lucru prea tabu pentru a fi discutat? Fie ca ai un nou-nascut care tipa toata noaptea sau un copil adult de 40 de ani care locuieste la parter, vine un moment in care orice parinte se gandeste: "E atat de greu! Urasc sa fiu parinte".

 

Inainte sa te simti jignit, trebuie sa stii ca a vorbi despre partile mai putin grozave ale parentingului nu anuleaza in niciun fel miracolul uimitor, induiosator si schimbator de vieti care este parentingul. Parentingul este un miracol. Dar, uneori, este si cu adevarat dezamagitor.

 

Trei moduri de a reactiona atunci cand brusc urasti sa fii parinte

 

1. Ia o pauza si numeste un lucru care iti place

Cand ai acele zile super-rele si vrei sa stii unde poti sa te duci sa arunci prosopul, opreste-te, respira adanc si lent si incearca sa gasesti un singur lucru care este bun chiar acum la copilul tau in acest moment.

 

2. Alege sa privesti in interior

Adesea, cand te simti dezamagit, nu de copiii tai esti dezamagit, ci de tine insuti. Atunci cand fac lucrurile nebunesti pe care le fac uneori, se reflecta asupra ta. Acest lucru te poate face sa te simti dezamagit de esecul tau perceput de a transforma aceasta minge de potential intr-un membru productiv al societatii care functioneaza pe deplin. In plus, esti speriat.

 

3. Accepta "gaurile" din plasa ta

Vestea buna este ca nu trebuie sa fii perfect. Parintii suficient de buni creeaza adulti uimitori! Parentingul poate fi vazut ca pe crearea unei plase. O plasa pe deplin functionala este compusa din ce? Gauri.

 

Chiar si cei mai buni parinti creeaza involuntar unele gauri emotionale in copiii lor, pentru ca sunt doar oameni. Aceste goluri le ofera copiilor oportunitatea de a-si construi forta, care este o calitate necesara unui adult functional. O plasa fara goluri nu este functionala. Ceea ce inseamna ca exista gratie pentru greselile parintilor. Cu totii le fac si vor invata, iar copiii vor creste din ele. 

 

https://www.yourtango.com/family/changes-make-suddenly-hate-parenting

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatie Parinte Schimbare

Articole recomandate

Citeste si despre