Sfaturi de la experti: cel mai bun mod de a-i spune unui parinte ca-ti incalca limitele 

/ / Modificat: 2024-07-12
Sfaturi de la experti: cel mai bun mod de a-i spune unui parinte ca-ti incalca limitele 

O regula extrem de importanta atunci cand te pregatesti sa porti o conversatie dificila (in special cu parintii si alti membri ai familiei), este sa te gandesti mai intai daca ceea ce vei spun este constructiv. Mai ales atunci cand iti doresti sa le transmiti informatii despre relatia lor cu micutii tai.

 

Daca explici "de ce-ul" care se afla in spatele solicitarii tale, vor schimba ei  modul in care fac lucrurile? Daca persoana cu care stai de vorba este cu adevarat interesata sa intre in legatura cu tine si este deschisa la feedback, atunci vorbeste cu ea absolut despre problema in cauza. Fa acest lucru intr-un mod care sa nu o faca sa se simta in defensiva. 

 

De exemplu, "Mama, imi place ca adori sa petreci timp cu micutii nostri! Stiu ca vrei doar ceea ce este mai bine pentru copiii nostri, iar de cand ne-ai crescut, au aparut niste linii directoare noi despre XYZ. Noi urmam XYZ si vrem ca lucrurile sa fie coerente atunci cand copiii nostri sunt cu tine. Esti dispusa sa urmezi XYZ?" Si apoi poarta o conversatie.

 

Pe de alta parte, daca stii ca nu exista nicio discutie de purtat si ca parintele tau va fi doar reactionar atunci cand va vorbi despre lucrul pe care vrei sa il schimbe, atunci accepta faptul ca nu se va razgandi. Ulterior decide daca problema este de asa natura incat chiar nu iti poti lasa copiii cu parintele tau. 

 

De exemplu, in trecut, centura de siguranta era optionala. Cu toate acestea, in prezent, purtarea centurii nu mai este optionala.

 

Asteptarea ca ceilalti oameni sa schimbe modul in care fac lucrurile pentru a se conforma cerintelor tale este un mod sigur de a spori conflictul. Unii oameni sunt deschisi la schimbare si doresc sa se acomodeze - iar pentru acei oameni, explicarea motivelor care stau la baza cererii tale poate fi convingatoare pentru a-i determina sa se schimbe. Dar daca nu este convingatoare, atunci trebuie sa te schimbi - fie ca este vorba de nivelul tau de interactiune si implicare, de dependenta ta de ei sau de cererile pe care le faci.

 

https://www.yourtango.com/family/best-way-tell-parent-violating-boundaries

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sfaturi Bunici implicare Absenta limite Parinti

Articole recomandate

Citeste si despre