Copiii iubesc distractia si sunt mereu in cautare de jocuri noi, iar primavara este un anotimp extrem de ofertant la capitolul activitati. Vremea se incalzeste, zilele sunt mai lungi, iar dorinta de a porni in noi aventuri este si ea la cote maxime. Si, pentru ca uneori e dificil sa gasim inspiratia de care avem nevoie, am pregatit o lista cu activitatile distractive pe care le poti face alaturi de cei mici.
Plantati un copac
Aceasta activitate este o modalitate excelenta prin care ii poti invata pe cei mici nu doar despre viata copacilor, cum cresc si se dezvolta, ci si despre mediu si cat de importanti sunt ei in lupta impotriva poluarii. Gradina este un loc unde se intampla minuni, iar copiii sunt fascinati sa observe tot felul de procese si transformari, iar cresterea unui copac, plantat cu mainile lui, va fi un episod distractiv si, in acelasi timp, educativ. Documenteaza-te ce copaci se potrivesc cu clima zonei voastre, cu solul gradinii, luati ustensilele necesare si plantati arborele vostru.
Pregatiti o turta pentru pasari
Dupa o iarna lunga si rece, pasarile se intorc sa ne incante cu trilurile lor. Acum este si o oportunitate incredibila sa le povestiti celor mici despre viata, comportamentul si alimentatia pasarilor. La capitolul hrana, puteti pregati alaturi de copii o gustare speciala, cu ingredientele lor favorite. Veti avea nevoie de forme silicon, ulei, o mana de seminte pentru pasari, stafide si cascaval ras. Se amesteca toate ingredientele, se pune compozitia in recipiente, se preseaza cu degetele si apoi se baga la rece. Desigur, in timp ce pregatiti turtele pentru pasari, puteti pune la copt in forme de silicon si o gustare de sezon pentru voi.
Creati un ierbar
Fie ca il cumperi, fie ca il faceti impreuna, crearea unui ierbar este o activitate indragita de cei mici. Este o experienta interesanta si plina de satisfactii pentru ca le ofera posibilitatea sa exploreze si sa joace rolul unui mic cercetator. Nu doar ca va invata despre plante si flori in timp ce le culegeti, dar apoi puteti crea felicitari sau diverse obiecte decorative. De asemenea, prin cele trei etape - colectare, presare si fixare -, copiii isi dezvolta concentrarea, atentia si rabdarea.
Pictati pietre
Copiii sunt fascinati de pietre, asadar, o activitate care implica strangerea pietrelor si pictarea lor va fi extrem de apreciata. Asadar, incepeti colectionarea de pietre si apoi transformati-le in adevarate obiecte de arta. Dupa ce aveti un numar impresionant de roci, in diferite forme si dimensiuni, incepeti sa le pictati cat mai vesel si cat mai colorat. Le puteti pune in curte, iar daca stati la bloc, investiti in cateva vaze de sticla si puneti-le inauntru.
Cort din fasole
Nu exista copil care sa nu fie fermecat de ideea de cort si, desigur, de constructia lui. Este taramul lor magic, unde isi creeaza povesti, unde se retrag sa se joace sau sa citeasca. Dar ce ati spune daca de data aceasta l-ati ridica din fasole? Veti avea nevoie de cativa araci pe care sa-i aranjati in forma de cort. Daca nu aveti la indemana lemn, puteti opta pentru o structura de plastic. Fasolea este o planta care se intinde, iar lemnele vor fi necesare pentru a-i oferi legumei posibilitatea sa se ridice. Apoi, dupa ce ai aranjat in forma dorita, creeaza conexiuni intre araci folosind ata. Ea se va raspandi pe intreaga suprafata, iar la final veti avea un cort deosebit.
Sursa foto: Shutterstock