Parintii buni isi pastreaza sufletul de copil

/ / Modificat: 2020-08-06
Parintii buni isi pastreaza sufletul de copil

Cand devenim  adulti, coplesiti de griji si responsabilitati ne gandim cu nostalgie ,,Ce bine ar fi fost daca ramaneam copii, mergeam la gradinita si la scoala, iar singurele noastre griji erau temele si joaca!”…   

 Insa, depinde de noi daca ramanem copii cu sufletul si adulti in realitate, ori putem sa intram in rolul de copil, ori de cate ori simtim nevoia si ii putem antrena pe ceilalti la diverse jocuri.   

Avantajul parintilor si nu numai al lor, este acela ca pot retrai un pic copilaria odata cu propriul lor copil. Li se ofera sanse enorme sa se bucure din nou de jocurile copiilor, sa se dea in tobogan ori in leagan cu micutul, sa se plimbe cu rolele, sa manace vata de zahar ori sa construiasca castele in nisip.   

Sigur ca nu exista restrictii si oricine poate retrai aceste momente alaturi de un nepotel sau de copilul prietenilor ori al unor cunostinte.  Cine nu a ramas un pic in suflet copil, nu ii poate intelege pe acestia. Si, in plus, copiii nu pot fi pacaliti.   

DACA …..pentru adulti

  • Daca nu esti sincer cu copiii, imediat esti depistat si nu esti acceptat, spunandu-ti-se ,,Nu imi place de tanti ori de nenea!”       
  • Daca reusim sa ne pastram sinceritatea sentimentelor si caldura sufleteasca specifica copiilor, vom trece mult mai usor peste poverile si problemele din viata de adult.         
  • Daca nu incerci sa te joci cu copilul tau, esti tot timpul ursuz si morocanos, vei pierde momente frumoase si extraordinare din viata ta, dar si a copilului.          
  • Daca nu aveti idei legate de gasirea unor solutii creative ori de rezolvare a diverselor dileme, apelati la imaginatia si gandirea copiilor. Veti fi surprinsi placut si uneori veti rezolva unele conflicte ori probleme foarte simplu, cu ajutorul celui mic.         
  • Daca va simtiti in forma fizica, atunci relaxarea psihica vine atunci cand va implicati in jocurile copilariei voastre, impreuna cu cei mici. Ce-ar fi daca bunicul si tata sunt vanatorii, iar ceilalti sunteti ratele. Echipele formate vor intra in pielea personajelor, iar distractia este garantata, la un joc ,,De-a ratele si vanatorii’.        
  • Daca nu stiti sa raspundeti la intrebarile copilului, este recomandat sa va informati, decat sa- i dati raspunsuri gresite. Ei vor retine exact ceea ce le transmiteti.       
  •  Daca aveti nevoie de incurajari, de vorbe frumoase ori de a va bine dispune, purtati o conversatie cu un copil.             

Asadar, nu asteptati ziua de 1 iunie pentru a petrece alaturi de copil, ci faceti in asa fel incat in fiecare zi sa serbati copilaria si beneficiile ei! Ai sansa sa traiesti o a doua copilarie si asa cum iti doresti tu!       

Aceasta este cea mai buna terapie in ceea ce priveste relaxarea, ,,sa dai in in mintea copiilor”,  dar fara a-ti pierde controlul si gandirea specifice adultului si ,,sa fii adult cu suflet de copil”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri Jocuri ale copilariei

Articole recomandate

Citeste si despre