Cum sa-ti pregatesti cainele pentru sosirea bebelusului acasa. 10 sfaturi simple pe care sa le urmezi

/ / Modificat: 2022-05-03
Cum sa-ti pregatesti cainele pentru sosirea bebelusului acasa. 10 sfaturi simple pe care sa le urmezi

Exista numeroase studii care arata numeroasele beneficii pentru copiii care cresc impreuna cu animale de companie. Este un lucru bun pentru sanatatea lor, deoarece contactul cu animalele reduce riscul de astm, le ofera beneficii emotionale si le ofera sansa de a trai momente minunate alaturi de ele.

Insa atunci cand ai un animal de companie, precum un caine, inainte de aparitia copilului este normal sa apara indoieli cu privire la modul in care lucrurile vor evolua. De aceea este important sa pregatesti cainele inainte de venirea pe lume a copilului.

1. Pregateste cainele inca din momentul in care afli ca esti insarcinata

Sosirea unui nou-nascut schimba complet obiceiurile si rutinele unei familii, iar cainii adora rutina. Cand ine vorba despre schimbarea rutinei, acest lucru trebuie facut treptat, pentru ca animalul sa se obisnuiasca si sa nu asocieze schimbarile cu bebelusul. Astfel, daca animalul doarme cu voi in pat, poti incepe sa-l obisnuiesti sa doarma in propriul pat.

2. Analizeaza comportamentul cainelui

Daca animalul este ascultator, calm si se intelege bine cu copiii, atunci nu trebuie sa lucrezi in mod special cu el. In shcimb, daca ii este teama de copii, devine nervos sau nu este ascultator este important sa consulti cat mai repede un dresor de caini.

3. Adaptarea la un nou program

Desi este foarte greu de prevazut cum se vor schimba programul odata cu sosirea bebelusului, cu siguranta iti poti face o idee despre modul in care interactionezi acum cu animalul si ce se va schimba odata cu sosirea bebelului. De exemplu, pentru ca o perioada nu vei mai putea tine pasul cu animalul in timpul plimbarilor, poti reduce treptat timpul pe care animalul il petrece afara, urmand ca dupa ce te obisnuiesti cu noua rutina de parinte si vei incepe sa faci plimbari tot mai lungi cu bebelusul sa va adaptati din nou rutina.

In cazurile fericite, daca are cine sa scoata cainele la plimbare, este indicat sa apelezi la ajutor in primele zile de dupa nastere, pana iti revii.

4. Obisnuieste-ti cainele cu propriul sau spatiu

In cazul in care cainele nu are un pat al sau, este un moment bun pentru a gasi un spatiu in casa unde poti pune un covoras sau o patura pe care sa se odihneasca, sa se relaxeze si sa se indeparteze de zgomotul excesiv atunci cand doreste. Acest spatiu trebuie respectat in permanenta de catre copil atunci cand incepe sa se plimbe prin casa.

Nu astepta nasterea copilului pentru a facce acest pas, deoarece animalul va asocia noul membru al familiei cu un moment negativ din viata lui.

5. "Ce este un copil?"

In timp ce faceti cumparaturi pentru haine, jucarii si alte accesorii pentru bebelusi, este bine sa va lasati cainele sa se familiarizeze cu toate aceste lucruri noi, precum si cu noile sunete si mirosuri care va vor invada in curand casa.

6. Mirosuri noi

Lasa-ti cainele sa intre in camera copilului si sa adulmece lucrurile acestuia. De asemenea, poti incepe sa folosesti geluri, creme sau parfumuri pentru ingrijirea zilnica a micutului tau, astfel incat cainele tau sa fie familiarizat cu mirosul lor atunci cand va veni momentul.

7. Stimuli vizuali noi

Ganditi-va la numarul de jucarii, jucarii de dentitie, zornaitoare si mingi care va vor invada casa peste cateva luni. Si ganditi-va cat de apetisant poate fi acest lucru pentru caine, mai ales daca este jucaus si ii place sa mestece jucarii de cauciuc.

Asadar, incepeti sa va obisnuiti animalul de companie cu prezenta jucariilor pentru copii si nu-i permite sa le ridice. Daca se intampla acest lucru, trebuie sa o inlocuiti imediat cu una dintre jucariile sale, astfel incat sa le asocieze pe cele care ii apartin si pe cele care nu ii apartin.

8. Sunete noi

Expertii va sfatuiesc sa ascultati inregistrari cu plansete de bebelusi, precum si cu tipete ale acestora si gangureli. Este posibil ca animalul sa fi fost deja in contact cu copiii rudelor sau prietenilor, insa daca nu este cazul, toate aceste sunete sunt noi pentru animal si trebuie sa se obisnuiasca cu ele.

9. Da-i sa miroasa hainute folosite

Inainte de a veni cu copilul acasa, trimite hainute folosite de copil acasa, penru ca animalul sa le miroasa si sa se familiarizeze cu parfumul noului membru al familiei.

10. Prezentarea bebelusului

Cand ajungi cu micutul acasa, mai intai mangaie cainele si alinta-l, deoarece este, cu siguranta nerabdator mai ales daca ai lipsit mai multe zile. Astfel, induci o atmosfera calma si relaxanta.

Primul contact cu copilul nu trebuie sa fie direct, fortat sau obligatoriu. Nu lasa copilul pe podea si prezinta-l intotdeauna in compania unui alt adult care poate controla cainele. Lasa animalul sa adulmece copilul timp de cateva secunde, in timp ce il mangai si ii vorbesti cu blandete si calm.

FOTO: freepik.com

Articole recomandate

Citeste si despre