Un subiect foarte discutat in parenting este legat de modul in care copiii sunt invatati sa se odihneasca sau sa mearga la culcare, de aceea, va impartasim acum motivul curios pentru care copiii japonezi dorm cu parintii lor pana la varsta de 6 ani.
In acest sens, este important de detaliat faptul ca in cazul copiilor din Occident, independenta este incurajata inca din aproape primele luni. Chiar daca sunt bebelusi, multe mame incearca sa ii culce in patuturile lor.
Desi in trecut am impartasit cu voi cateva beneficii legate de co-sleeping, unele convingeri indica faptul ca oamenii nu vor sa doarma cu cei mici pentru ca au impresia ca acest lucru ii va face "rasfatati" pe copii sau ca se vor obisnui cu asta, astfel incat nu vor mai dori sa doarma in patul lor ulterior.
Cu toate acestea, in Japonia, gandirea este complet diferita, iar modul in care copiii sunt invatati sa doarma este mai mult legat de cresterea sau maturitatea lor personala, precum si de cautarea independentei.
Unii experti in parenting spun ca pentru a face un copil sa fie independent trebuie sa il duci in propriul pat si sa il faci sa doarma in el neinsotit; dar parintii japonezi cred cu totul altceva.
De ce dorm copiii japonezi cu parintii lor?
Spre deosebire de "mexicanii care se imbratiseaza", parintii japonezi nu sunt de obicei atat de expresivi; in schimb, ei isi arata afectiunea pentru copiii lor prin simpla actiune de a dormi alaturi de micutii lor.
Expertii in parenting subliniaza faptul ca acestia cauta sa consolideze contactul, atasamentul si legatura dintre copiii lor prin actiunea linistitoare de a dormi langa ei.
Cu toate acestea, japonezii promoveaza un alt tip de legatura prin autonomie, in functie de varsta si de progresul personal; de exemplu, in cazul copiilor, ei renunta la biberon de la o varsta frageda si, de indata ce invata sa mearga, au si instructiunile necesare pentru a face baie.
Copiii japonezi dorm cu parintii lor pentru ca, in acelasi timp, este o rutina stabilita care ii ajuta sa aiba ritualuri impreuna ca familie. Ei o aplica in ritmul lor zilnic, isi ajusteaza rutina de somn si isi arata afectiunea inainte de a merge la culcare.
FOTO: freepik.com