Combinatia temperaturi inalte cu un nivel ridicat al umiditatii este foarte greu de suportat de organism care se supraincalzeste si apare fenomenul de insolatie la copii, dar si la adulti. Insolatia este greu de suportat de oamenii mari, dar copiii sunt expusi unui risc si mai mare.
Corpurile lor mici se supraincalzesc mult mai usor, iar primele simptome de insolatie la copii sunt puls rapid, dureri de cap si epuizare fizica.Daca observi aceste semne la copilul tau, suna la Urgente. insa pana la sosirea paramedicilor, iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a te asigura ca reduci cat mai mult riscurile unor complicatii.
Insolatie la copii: Mergi la umbra
Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa duci copilul la umbra. Si mai bine ar fi sa gasesti un loc cu aer conditionat. Astfel vei reusi sa reduci mult mai repede temperatura corpului copilului. Un ventilator sau aparatul de aer conditionat va distribui aer pe piele, ceea ce va ajuta procesul de transpiratie. Acest proces ajuta organismul sa se racoreasca.
Insolatie la copii: Indeparteaza hainele
Scoate cat de multe haine poti de pe copil, mai ales daca sunt stranse pe corp. Acest lucru ajuta la o mai buna circulatie a aerului pe corp si scade temperatura. Asigura-te ca nimic nu sta strans in jurul gatului pentru ca sangele sa circule, iar respiratia sa revina la normal.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.