Diareea la copii - cum o combatem in mod natural, acasa

/ / Modificat: 2018-09-03
Diareea la copii - cum o combatem in mod natural, acasa

Diareea la copiii mai mici este caracterizata prin scaune mai moi decat este normal, care se produc cu o frecventa mai mare si poate fi cauzata de o bacterie, un virus, o alergie sau intoleranta alimentara sau de o perturbare in modul de functionare a intestinelor copilului.

Formele cele mai comune de diaree sunt cele acute, care, de obicei, dureaza intre 5 si 7 zile si au o origine preponderent virala sau bacteriana. Alte cauze frecvente ale diareei sunt alimentatia incorecta, stresul, calatoriile, sindroamele gripale sau consumul anumitor medicamente. Indiferent de cauza, la baza diareei se afla o stare de iritatie si de inflamatie a mucoasei intestinale, care determina deteriorarea celulelor si pierderea considerabila de lichide.

Daca prichindelul tau sufera de cazuri usoare de diaree, nu trebuie sa te impacientezi imediat pentru ca de cele mai multe ori il poti trata acasa, urmand cateva sfaturi simple. 

Cum combatem diareea pe cale naturala

Daca se intampla ca cel mic, sau oricare alt membru al familiei, sa faca diaree, fara febra, frisoane sau alte simptome care sa ii puna in pericol sanatatea, iata cateva sfaturi legate de cum poti sa combati diareea acasa: 

Hidratarea, esentiala in caz de diaree!

Principala complicatie a diareei este reprezentata de riscul aparitiei deshidratarii, asa ca indeamna-ti copilul sa bea cat mai multe lichide, in special apa plata. Sucul de struguri albi si supa se numara, de asemenea, printre cele mai bune optiuni pentru hidratare.

Daca ai un bebelus care sufera de diaree, alapteaza-l cat mai frecvent. Bauturile cu electroliti recomandate copiilor pot fi o metoda buna de a-l hidrata pe cel mic in urma unui episod de diaree.

Dieta BRAT 

BRAT este prescurtarea pentru banane, orez, mere si paine prajita (in limba engleza). Daca micutul tau are pofta de mancare si nu vomita, poti sa ii dai sa manance ca de obicei, insa daca ii dispare pofta de mancare, are nevoie de alimente ce contin carbohidrati care sa scurteze criza de diaree si care sa ii intareasca scaunul.diaree-sugar

Pentru toddlerii cu diaree, cea mai buna metoda de combatere este o dieta compusa din banana, orez, paine prajita si suc de mere, care nu il vor deranja si mai mult pe cel mic. Orezul in mod special este un aliment care atunci cand este gatit simplu, in apa, poate combate cu succes efectele diareei, iar bananele sunt fructe bogate in potasiu, pe care cel mic il pierde din organism atunci cand are o criza diareica.

Dupa 48 de ore de dieta alimentara, poti incepe sa reintroduci si alte alimente, precum fructele si legumele in dieta copilului tau, care odata ce sunt bine tolerate, pot fi urmate de produse lactate si carne.

Reducerea consumului de suc de fructe 

Unii copii sufera de diaree din cauza sucurilor de fructe bogate in zahar, de aceea este bine sa limitezi consumul de suc de fructe la aproximativ 150 ml pe zi, sau sa diluezi sucul de fructe cu apa, in cazul in care cel mic nu vrea sa o consume simpla, marind cantitatea de apa treptat, pana cand cel mic va bea doar apa.

Fibre si grasimi sanatoase

In general, alimentele bogate in fibre si grasimi trebuie eliminate din dieta copilului tau atunci cand acesta sufera de diaree, pentru ca o pot agrava, insa copiii cu varste intre 1 si 4 ani sufera uneori de diaree cronica, a carei cauza nu este identificata. In aceste situatii este indicat sa cresti cantitatea de fibre si grasimi sanatoase din dieta zilnica a celui mic, oferindu-i produse lactate cu grasime integrala si preparate care sa contina ulei de masline.

Fructele si legumele proaspete, painea si cerealele integrale si fasolea, sunt surse bune de fibre si pot sa amelioreze diareea copilului tau.

Iaurtul poate scurta un episod de diaree

Consumul de iaurt care sa contina culturi de bacterii lactice vii poate scurta simtitor un episod de diaree, asa ca incurajeaza-l pe cel mic sa manance astfel de produse lactate.

Este important sa urmaresti semnele de deshidratare ale copilului tau, cum ar fi letargia, buzele uscate si cat de des urineaza, dar si daca sufera de dureri abdominale severe, sau daca prezinta semne de hemoragie in scaun si sa mergi de urgenta la medic imediat ce observi astfel de semne.

Lenodiar combate diareea si reechilibreaza intestinul!

Fiind caracterizata de evacuari frecvente (mai mult de trei pe zi), diareea prezinta riscul de deshidratare, pierderea de vitamine si minerale si un dezechilibru al florei bacteriene intestinale, motiv pentru care trebuie intervenit cu tratamentul corespunzator cat mai repede posibil.

Lenodiar este un produs 100% natural care reduce evacuarile diareice si normalizeaza consistenta materiilor fecale, favorizand o echilibrare rapida a functiilor intestinale. Lenodiar actioneaza datorita complexului molecular vegetal Actitan, care combate inflamatia mucoasei intestinale printr-o actiune protectoare, care limiteaza contactul cu microorganismele si agentii iritanti, completata de o actiune antioxidanta, care combate iritatia mucoasei.

Datorita sinergiei actiunilor sale, produsul este eficient in tratamentul tuturor tipurilor de diaree, respectand fiziologia intestinului si echilibrul florei bacteriene, fara a provoca constipatie.

Lenodiar este disponibil in doua formule diferite:

  • plicuri cu granule pentru copii incepand de la varsta de 1 an;
  • capsule pentru adulti si tineri începand cu varsta de 12 ani. 

Lenodiar este un produs natural, fara gluten si este disponibil in farmacii.

Articole recomandate

Citeste si despre