Ce poti sa faci cand copilului ii miroase gura

/ / Modificat: 2017-11-21
Ce poti sa faci cand copilului ii miroase gura

Se stie ca, in general, bebelusii au o respiratie placuta si dulce. Cu toate acestea, in calitate de parinti stim ca acest lucru nu este intotdeauna adevarat, deoarece pana si bebelusilor le poate mirosi gura. Descopera in randurile de mai jos care pot fi cauzele unei respiratii urat mirositoare la copii si cum poate fi aceasta tratata.

Respiratia urat mirositoare este ceva ce nu ar trebui ignorat la copii. Ar putea fi o infectie la nivelul gatului, a gurii sau ar putea fi sinuzita. Deci, daca ai observat ca micutului tau ii miroase gura frecvent, consulta medicul pediatru pentru a afla cauza.

Posibile cauze pentru care copilului ii miroase gura

Respiratia urat mirositoare este ceva ce nu ar trebui ignorat la copii. Ar putea fi o infectie la nivelul gatului sau a gurii sau ar putea fi sinuzita. Deci, daca ai observat ca micutului tau ii miroase gura frecvent, consulta medicul pediatru pentru a afla cauza.

Iata care sunt cauzele pentru care copilului ii miroase gura:

Gura uscata

Bebelusii dorm adesea cu gura usor intredeschisa, ceea ce permite aerului sa intre si sa usuce gura. Fluxul de saliva scade substantial atunci cand gura este uscata, creand un mediu lipsit de oxigen. Ca urmare, bacteriile anaerobe incep sa se reproduca rapid, consumand orice mucus, lapte sau picaturi de suc care se afla pe gingii si pe dinti.

Compusii sulfurati volatili

Bacteriile tind sa traiasca si sa stagneze in canelurile aflate pe spatele limbii. Aceste microorganisme produc compusi sulfurati extrem de volatili, care se elimina odata cu expiratia si produc o respiratie urat mirositoare.

Acesti compusi cuprind diverse tipuri de gaze, al caror miros seamana cu cel al oualor stricate sau cu carnea in descompunere. Daca nu se face hidratarea si oxigenarea gurii copilului, bacteriile anaerobe vor continua sa prospere si sa produca respiratie urat mirositoare.

Obiecte straine in coridoarele nazale

In special copiii mici sunt cunoscuti pentru introducerea diverselor obiecte in locuri in care nu ar trebui. Pediatrii gasesc frecvent fasole, mazare, monede si jucarii mici introduse in nasucurile copiilor mici, atunci cand mamele isi aduc copiii la doctor pentru probleme respiratorii.

Un corp strain, care obstructioneaza coridoarele nazale, il va determina pe cel mic sa respire pe gura, ceea ce duce la gura uscata si respiratie urat mirositoare.

Obiectele blocate in pasajele sinusale pot, de asemenea, sa irite tesuturile nazale sensibile, ducand la sindromul picaturii postnazale. Mucusul in exces, produs de tesuturile inflamate se scurge in spatele gatului si nu poate fi indepartat prin inghitire, din cauza naturii sale vascoase. Acumularea acestui mucus atrage o multime de bacterii anaerobe care elibereaza compusii sulfurati volatili.

Pana cand obiectul strain nu este indepartat si iritatia diminuata, sindromul picaturii postnazale va continua sa contribuie in mod semnificativ la respiratia urat mirositoare a copilului.

Proasta igiena orala

Desi majoritatea copiilor nu experimenteaza prima eruptie dentara pana la varsta de 6 sau 7 luni, gingiile si limba trebuie curatate in mod regulat pentru a preveni acumularea bacteriilor. Chiar daca bebelusului tau nu i-a iesit inca niciun dinte, ar trebui sa-i cureti usor gingiile si limba cu ajutorul unei periute moi, tip degetar. Poti folosi o pasta de dinti non-abraziva care nu contine zaharuri sau ingrediente aspre, cum ar fi sulfatul lauril de sodiu.

Suptul degetului

Bebelusul tau ar putea dezvolta respiratie urat mirositoare, daca isi suge degetul. Acest obicei tinde sa usuce gura copilului, creand un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, care cauzeaza mirosul urat. Acest lucru este valabil si in cazul in care bebelusul tau utilizeaza suzeta sau suge o jucarie sau o paturica.

Pentru a controla proliferarea bacteriilor din gura bebelusului tau, asigura-te ca mainile lui sunt spalate corect. De asemenea incearca sa descurajezi obiceiul micutului tau de a suge jucarii. Sau incearca, daca poti, sa-l dezveti de suzeta. Desigur, acest lucru pare mai usor de spus, decat de facut, dar ar trebui sa incerci in continuare.

Taguri Igiena orala bebelusi Halena la copii Sanatate orala bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre