Cum luptam cu virusii

/ / Modificat: 2005-07-27
Cum luptam cu virusii





 

Fiecare imbolnavire este pusa pe seama vreunui virus sau microb. Desi exista virusi si microbi in corpul nostru care pot actiona asupra organismului, totusi cauza oricarei boli o constituie alimentatia gresita si depozitele reziduale pline de toxine.

Nu uita! Un organism purificat de reziduuri prin consumarea alimentelor in stare naturala nu se imbolnaveste.

Oare nu putem trece la o alimentatie bazata pe cruditati? Copiilor le plac cruditatile, insa parintii comit o eroare foarte grava straduindu-se sa le prepare hrana, cat mai sofisticat uneori, considerand ca dandu-le hrana cruda nu au grija de ei.

Oare cum a reusit omul sa supravietuiasca mii de ani fara medicamente?

Se spune ca omul este de fapt ceea ce mananca. In ceea ce priveste partea psihologica a alimentatiei, trebuie sa decidem daca traim pentru a manca sau mancam pentru a trai.

Hippocrate spunea ca "Alimentele vor fi medicamentele voastre si medicamentele voastre sa va fie alimentele." Acesta ii sfatuia atat pe cei in suferinta, cat si pe cei sanatoasi sa aiba o alimentatia bogata in cruditati alese cu grija, cu rol in curatarea organismului si in eliminarea surplusului de acizi. Acest surplus reprezinta una dintre principalele cauze ale tuturor bolilor, facand astfel posibila aparitia unei hiperacidati constante si daunatoare organismului. Singura sursa de hrana, lipsita de acizi si capabila sa favorizeze eliminarea acizilor depozitati si reziduurilor o constituie zarzavaturile si fructele crude.

Nevoia noastra de vitamine este satisfacuta din abundenta prin ceea ce gasim in vegetale (fructe si legume). Vitaminele se gasesc in fructe si vegetale intr-o forma foarte pura si usor de absorbit. Nici o tableta de vitamine nu are calitatea vitaminelor din fructe care sunt 100% naturale.

Nu va lasati inselati de interesele comerciale sau de spoturile publicitare legate de anumite produse!

Tabletele de vitamine nu sunt decat niste fractiuni din structura originala a vitaminei. O data extrase din din produsele naturale, vitaminele isi pierd valoarea.

Proprietati curative ale plantelor



  

Anasonul – are proprietati asemanatoare cu cele ale mararului si se foloseste ca ceai impotriva balonarilor si tusei.

Arpagicul – este sanatos pentru rinichi si pentru glande, iar in combinatie cu uleiul de masline se foloseste cu succes impotriva afectiunilor grave ale aparatului respirator.

Busuiocul – este un stimulator usor al nervilor si o planta cu mare putere de condimentare.

Chimenul – are insusiri asemanatoare cu cele ale anasonului, la fel si ceaiul de chimen. In salate este bine sa fie folosit sub forma de pulbere.

Hreanul – insusirile sale sunt identice cu ale ridichii, dar efectul sau este mult mai puternic. Se poate consuma ca atare sau sub forma unui suc obtinut ca si cel de ridiche.

Maghiranul si cimbrul – Sunt plante aromate, ce curata foarte bine sangele si stimuleaza activitatera glandelor. Se potrivesc la orice fel de salate.

Mararul – impiedica balonarile si stimuleaza digestia. Se folosesc frunzele subtiri, care se poat usca. In  stare proaspata, este bogat in vitamina C.

Menta – Este utilizata mai mult ca ceai, dar lastarii tineri se pot folosi si sub forma de condiment.

Mustarul – Atat frunzele, cat si semintele de mustar sunt intrebuintate ca medicament si condiment. Semintele semacina, iar din pulberea obtinuta se recomanda sa se ia zilnic cate o lingura.

Patrunjelul – este una dintre cele mai bune si mai complexe plante, atat din punctul de vedere al continutului vitaminic, cat si al proprietatilor de aromatizare.

Pelinul – Cu toate ca ceaiul de pelin are un gust amar, este un bun stimulator al veziculei biliare, stomacului si intestinelor. In cantitati foarte mici, pelinul poate fi intrebuintat ca adaos la regimul de cruditati, dar numai atunci cand se foloseste mixerul.

Ridichea – Se foloseste ca salata sau ca adaos la salate. Are o mare putere de fluidificare a mucozitatilor respiratorii si se recomanda pentru topirea calculilor biliari, impotriva reumatismului si afectiunilor hepatice. Din ridiche, curatat si taiata in feliute subtiri, amestecata cu miere si lasata cateva ore, se obtine un suc care, luat cate o lingura de trei, patru ori pe zi, are efecte benefice.

Roinita – Se intrebuinteaza sub forma  e ceai, fiind recomandata in tratamentele afectiunilor nervoase, renale si glandulare.

Rosmarinul – are proprietati asemanatoare cu cele ale usturoiului, este foarte sanatos si chiar sub forma de ceai, dar trebuie folosit cu economie.

Salvia – este o planta medicinala cu multiple efecte terapeutice. Se foloseste mai mult sub forma de ceai, dar in cantitati mici poate fi adaugata si in alte preparate.

Tarhonul – este foarte sanatos si se poate pastra si uscat.

Telina – de la aceasta planta se folosesc frunzele, care se pot usca pentru iarna, si radacina in diferite combinatii.

Articole recomandate

Citeste si despre