Virusul herpesului rãmâne în organism, chiar si dupã vindecãrile temporale. El recidiveazã adesea (la femei, mai ales în perioadele menstruale) dupã boli febrile sau indigestii. Ar fi de dorit ca în afara tratamentului pe care vi-l recomandãm, sã urmãriþi ce alimente anume produc izbucnirea herpesului. Eliminaþi-le din alimentaþie ºi instituiþi o dietã cât mai bogatã în enzime ºi în lichide.
Se recomandã comprese, badijonãri, apiterapie.
Ceaiul de roiniþã : 2 linguriþe la o canã de apã opãritã. Se pun comprese pe locurile atinse de mai multe ori pe zi.
Alifia de roiniþã : Se preparã la fel ca alifia de calendula – doi pumni de plantã proaspãtã se înãbuºã în osânzã curatã de porc, se lasã sã se rãceascã, apoi se încãlzeºte la aburi ºi se strecoarã, se ung locurile bolnave de mai multe ori pe zi. Roiniþa întârzie recidivarea herpesului în proporþie de 70%.
Tinctura de propolis : este un preparat apicol, se gãseºte de vânzare la albinarii din pieþe ºi la magazinele de specialitate, comprese sau tamponãri de mai multe ori pe zi. Sau unguent cu propolis care are acelaºi efect, ungeþi zona afectatã de mai multe ori pe zi.