Cand era mica, fetita mea a racit de zeci de ori. Nu treceau doua-trei zile de la un episod, ca iar o luam de la capat. Aveam un dulap care semana cu o farmacie cu siropuri de tuse, substante de tot felul pentru aparatul de aerosoli, picaturi de nas, antitermice si cate si mai cate. Stiam pe de rost prospecte, puteam sa dau examen la farmacie pediatrica sectia viroze, tuse si muci si intram cu brio.
Am tot incercat calea batatorita de multi a medicinei alopate care vindeca pe moment, dar care aveam eu impresia ca nu ne ajuta sa nu ne mai intoarcem in lumea neagra a racelilor, febrei si a tuturor celorlalte simptome care nu ne lasau sa ne bucuram de copilul nostru.
Cum ajutam organismul sa lupte cu virozele inca de la primele semne?
Cativa ani mai tarziu, cand mi s-a nascut al doilea copil, am hotarat sa schimb putin abordarea in fata bolilor, dupa ce am citit cate ceva despre fitoterapie. Am vrut o abordare mai naturala, ceva care sa aiba actiune mai delicata, dar sa fie la fel de eficienta ca un medicament sintetic. Voiam ceva care sa ajute organismul sa lupte de la inceput cu virozele respiratorii, fara sa mai ajungem la tratamente dure si internari in spital. Tin minte cum pe cea mica o curatau de muci asistentele. Era un chin si la momentul acela aveam impresia ca va ramane tratumatizata psihic pe viata. Imaginea ei cu furtunasul acela bagat pe nas pentru a extrage toate secretiile si ea urland si zvarcolindu-se m-a marcat pe mine. Ea pare ca a uitat.
Mi-am indreptat atentia catre fitofarmaceutice pentru ca folosesc extracte din plante standardizate care fac in asa fel incat in corp sa ajunga de fiecare data doza necesara, in concentratia perfecta. Am inceput sa folosesc din ce in ce mai des aceste produse pentru intreaga familie si, din fericire, au functionat de fiecare data. Copilul mic nu a mai racit de atatea ori si de fiecare data episoadele au fost de scurta durata si destul de simple. Nu am mai fost niciodata internati in spital si sper nici sa nu mai ajungem.
Fitoterapia completeaza tratamentele alopate
Cea mai mare descoperire a mea a fost Virodep de la Dr. Phyto. Functioneaza perfect ca intaritor al organismului in fata virozelor respiratorii. Pediatra mi-a spus ca merge perfect cu medicamentele alopate simptomatice si cu antibioticele pentru ca le intensifica actiunea si scade severitatea infectiei. Nu am ajuns niciodata pana acolo pentru ca i l-am dat mai mult pentru profilaxie, inainte de inceperea gradinitei in fiecare toamna. Timp de 10 zile pe luna, timp de 3 luni, in septembrie, octombrie, noiembrie ii dau picaturile si pana acum am diminuat la maximum numarul de siropuri de tuse, antibiotice si picaturi de nas din dulapul de medicamente. Este potrivit de la 6 luni si poate fi luat chiar si de adulti.
Virodep are in compozitie propolis, maces (Rosa canina)/(7-9:1), echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10:1), mustar salbatic (Sisymbrium officinale)/(4:1), grindelia (Grindelia robusta)/(4:1), cimbru de cultura (Thymus vulgaris)/(4:1), eucalipt (Eucalyptus globulus)/(4:1), exact ce are nevoie organismul in acesta perioada. As fi putut sa caut eu toate aceste substante sau plante si sa i le dau, dar este clar ca habar n-am in ce concentratie si cantitate, iar oamenii astia au gasit formula potrivita. Despre marea majoritate stiti, pentru ca sunt clasicele vindecatoare ale racelilor. Mustarul salbatic il asociati cu friptura si totusi are efecte benefice si asupra sanatatii. Este un foarte bun antiiflamator, ajuta circulatia si creste pofta de mancare. Grindelia are efecte antiastmatice, anti-inflamatoare, antispastice, expectorante si sedative. In plus, Virodep nu are zahar.
Nu cred ca exista produse perfecte, insa pana acum Virodep s-a dovedit a fi de ajutor. Nu ca nu am mai racit, dar episoadele au fost mai rare si am trecut peste ele fara nopti nedormite si stari de irascibilitate de ambele parti.