Tusea umeda sau expectoranta la copii. Cauze si tratament

/ / Modificat: 2017-10-16
Tusea umeda sau expectoranta la copii. Cauze si tratament

Tusea productiva este tusea insotita de mucus, care de obicei irita gatul si nasul, dandu-i copilului o stare de disconfort. Tusea este modalitatea corpului de a elimina secretiile in exces din aparatul respirator. In timpul tusei plamanii se umplu cu aer, care apoi este expulzat cu o viteza de peste 130 km/ora, luand cu el si impuritatile.

Cauzele aparitiei tusei umede (productive) la copii

In cele mai multe cazuri, tusea umeda este un simptom al unei banale raceli, insa atentie, exista si cazuri in care ea este legata de diverse afectiuni precum astmul, pneumonia, alergii ale copilului sau bronsita. De cele mai multe ori, odata tratata cauza, episoadele de tuse sunt eliminate, insa exista si cazuri in care ea poate persista pentru o perioada lunga de timp.

Cum poti ameliora efectele resimtite de cel mic in episoadele de tuse productiva?

• Aerul din camera trebuie sa fie curat si usor umed, pentru a ajuta la eliminarea secretiilor. Poti folosi un umidificator sau poti pune un recipient cu apa pe calorifer.

• Inainte de culcare asigura-te ca cel mic are nasul liber, foloseste solutii saline pe baza de apa de mare sau pur si simplu aspira-i nazal. Totodata, invata-l sa isi pozitioneze capul mai sus decat restul corpului in timpul somnului.

• Hidrateaza corespunzator copilul, mucusul consuma mult din cantitatea de apa proprie organismului.

Poti recurge si la cateva remedii naturale pentru a trata tusea productiva

• Siropul de ridiche neagra: face minuni in tratarea tusei, are proprietati imunostimulatoare si il poti prepara foarte usor, chiar la tine acasa.

• Ceaiul de ceapa, indulcit cu miere, are efect asupra tusei si a durerilor in gat. Zeama de ceapa o mai poti amesteca cu lamaie si oferi copilului pentru a vindeca tusea.

• Usturoiul: este vestit pentru proprietatile sale expectorante, antimicrobiene si ajuta in plus si la cresterea imunitatii celui mic.

• Mierea sau propolisul: un excelent calmant pentru gatul iritat, ajuta la eliminarea fluidelor in exces. Mierea poate fi consumata singura, sau ca indulcitor in diverse ceaiuri antitusive: busuioc, soc, patlagina, tei, cimbrisor, coji de nuci.

• Pere coapte cu scortisoara: nu sunt doar un desert delicious, ci se pare ca au un efect benefic si in tratarea tusei umede.

• Infuzie de muguri de brad: prezinta proprietati antiseptice si antimicrobiene, calmeaza iritatia gatului si creste imunitatea.

• Menta, eucalipt sau salvie: amesteca-le intr-o oala sau combina-le dupa bunul plac, si indeamna-l pe cel mic sa faca o infuzie. Vaporii ii vor decongestiona sinusurile si vor mentine o umiditate propice.

• Aplica pe pieptul celui mic un saculet cu sare calduta de cateva ori pe parcursul zilei.

• Masaj cu ulei pe piept: pentru decongestionarea cailor respiratorii amesteca o picatura de ulei de eucalipt, una de ulei de menta si una de ulei de salvie cu doua linguri de ulei de masline.

Pe langa toate aceste remedii naturale, suplimentele alimentare din Gama IMUNOTUS, special creata pentru copii, ofera solutia completa pentru mentinerea sanatatii cailor respiratorii si este un excelent imunostimulator. Imunotus are atat actiune mucolitica, cat si expectoranta datorita acetilcisteinei, cimbrului si florilor de soc din compozitie. IMUNOTUS este realizat la cele mai inalte standarde de siguranta, se elibereaza fara prescriptie medicala si nu are reactii adverse.

Produsele se gasesc sub forma de sirop, plicuri sau capsule si pot fi administrate astfel:

• copii peste 2 ani: Imunotus 2+ plicuri sau Imunotus sirop

• copii peste 8 ani si adulti: Imunotus 8+ plicuri sau Imunotus capsule.

• copii peste 12 ani si adulti: Imunotus Forte.

Taguri Tusea productiva Tuse copii Tipuri tuse copii

Articole recomandate

Citeste si despre