3 metode prin care iti transformi gazonul intr-o zona de joaca sigura pentru copii

/ / Modificat: 2017-08-29
3 metode prin care iti transformi gazonul intr-o zona de joaca sigura pentru copii

Gazonul este locul din curte unde copiii se joaca si cresc. Este locul unde adultii petrec mult timp liber vara. Este locul in care se joaca si animalele de companie. Tocmai de aceea, e foarte important ca acest mediu sa fie unul sigur.

Iata care sunt cele trei elemente pe care trebuie sa le schimbi, daca vrei sa-ti transformi curtea in loc sigur pentru intreaga familie, dar mai ales pentru cei mici:

Masina de tuns iarba

Copiii sunt curiosi si se amesteca in treburile adultilor. Cu siguranta vor vrea sa ajute, daca te pregatesti sa tunzi gazonul sau isi vor pierde rabdarea sa astepte in casa pana cand termini treaba.

Cum nu este recomandabil ca cei mici sa zburde prin zona cand tu incerci sa tunzi gazonul, vei avea nevoie de un utilaj eficient si rapid. Tu iti termini treaba repede, iar cei mici se intorc la joaca inainte sa se plictiseasca. Aceste masini de tuns iarba sunt perfecte, daca vrei ca acest plan sa functioneze.

Neutralizarea pericolelor

Neutralizarea pericolelor din natura pare impozibil de realizat. Si este, daca vorbim despre o padure, de exemplu. Insa intr-un mediu controlat, cum e o curte, poti neutraliza multe dintre pericolele care ii pandesc pe cei mici.

Trebuie sa strangi de pe gazon betele, cablurile sau materialele de constructie. Reprezinta un pericol pentru cei mici si pot provoca rani grave.

Daca ai o piscina in curte, aceasta trebuie acoperita. La fel ca orice iaz sau fantana arteziana. Ia-ti adio de la ele, cei mici se pot impiedica si se pot ineca. In plus, sunt un paradis pentru tantari.

Daca ai stocuri de lemn in curte, gadeste-te cum le poti depozita sub cheie. Sunt locul preferat de catarat al copiilor si sunt foarte instabile.

Daca instalezi echipamente de joaca, cum sunt leaganele, asigura-te ca sunt bine ancorate in pamant. Dedesubt poti pune rumegus, nisip sau cauciuc reciclat. Acestea vor forma o suprafata moale in caz de accidente. Insa este recomandat ca cei mici sa nu foloseasca leaganele nesupravegheati.

Chimicalele folosite la ingrijirea gazonului

Fertilizantele si pesticidele sunt toxice pentru toata lumea. Iar pentru copii sunt de-a dreptul periculoase, mai ales daca cei mici sunt la o varsta frageda. Asta pentru ca sistemele lor nervoase sunt in plina dezvoltare. Iar chimicalele care ajung din greseala in organismul celor mici sunt eliminate abia dupa decenii intregi, potrivit unui studiu. In plus, reprezinta un pericol si pentru animalele de companie.

Depoziteaza-le in locuri sigure, unde copiii nu au acces. Daca le folosesti, urmeaza la sange instructiunile producatorului si blocheaza accesul copiilor si animalelor la gazon timp de cel putin 24 de ore sau pana dupa prima undare a gazonului sau ploaie serioasa.

Cel mai bine este insa sa nu iti asumi aceste riscuri. Poti face asta apeland la metode naturale de fertilizare. De exemplu, poti lasa resturile pe gazon la tuns. Acestea vor hrani solul cu nitrogen si sunt eficiente si in a tine pradatorii la distanta.

Tu ce metode ai aplicat pentru ca cei mici sa se joace in siguranta pe gazon?

Sursa foto: Shutterstock.com

Taguri Loc joaca copii Activitati aer liber copii

Articole recomandate

Citeste si despre