Impartasania la copii. Potrivit traditiilor, in Joia Mare cei care au postit pot primi Sfanta Impartasanie. Multi parinti isi duc in aceasta zi copiii la Biserica pentru a primi Sfanta Impartasanie.
Iata cateva sfaturi duhovnicesti despre cand si cum se da copiilor Sfanta Impartasanie.
Copiii, dupa botez, pot fi impartasiti cat mai des, se poate in fiecare duminica. Copiii pana la 5 ani, se impartasesc o data la o luna (la 30 zile).
In timpul impartasirii copiilor pana la 5 ani, preotul sa fie atent la miscarile si intentiile lor, pentru ca unii copii, de frica medicamentelor, se feresc de a primi Sfanta Impartasanie si dau cu mana lovind lingurita sau Sfantul Potir. Unii copii, scot din gura Sfanta Impartasanie si o arunca. Impartasania la copii.
Ideal ar fi sa ne impartasim la fiecare Liturghie, dar mai ales in Joia Mare, la Pasti si la Cincizecime – cand s-au instituit si s-au constituit Euharistia si Biserica.
Mama care aduce pruncul in brate la Sfanta Impartasanie, se recomanda sa-l tina culcat cu capul pe mana dreapta. Aceasta este pozitia cea mai buna pentru mana dreapta a preotului cu care ducelingurita la gura copilului.
Copiii care dorm in bratele mamelor si sunt adusi la Sfanta Impartasanie, mama trebuie sa aiba grija sa trezeasca copilul inainte de a ajunge in fata preotului. Nu este voie sa fie impartasiti copiii prin somn. Copiii sugari, dupa ce au fost impartasiti, sa aiba grija mamele ca timp de o jumatate de ora sa nu le puna biberonul in gura sau sa suga din pieptul mamei.
Timpul acesta este necesar ca sa inghita copilul toata Sfanta Impartasanie si sa lucreze, ca nu cumva sa ramana pe pieptul mamei sau pe biberon Sfanta Impartasanie.
Copiii intre 5-7 ani, se impartasesc la 40 zile, fara spovedanie si fara sa manance ceva inainte de impartasanie. Copiii dupa 7 ani, tin post ca si parintii si se spovedesc, dupa care se impartasesc.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.