7 alimente care te imbatranesc

/ / Modificat: 2017-02-20
7 alimente care te imbatranesc

Atunci cand te simti lipsita de energie, memoria iti joaca feste, iar puterea ta de reactie este mai lenta decat a bunicii tale, ai tendinta sa crezi ca inaintarea in varsta isi spune cuvantul. In realitate, toate aceste probleme ar putea fi provocate de o serie de alimente pe care le consumi fara sa stii ca te imbatranesc.

Secretul persoanelor care reusesc sa isi pastreze aspectul fizic placut in ciuda trecerii anilor este alimentatia corecta.

ata ce alimente este recomandat sa eviti pentru a preveni imbatranirea prematura.

Zaharul si carbohidratii simpli

Zaharul si carbohidratii simpli (glucoza, fructoza, sucroza, lactoza) iti dau o senzatie imediata de energizare, deoarece organismul metabolizeaza cu rapiditate aceste substante. In scurt timp, insa, se instaleaza oboseala si viteza redusa de reactie. In plus, dermatologii au depistat un efect al zaharului de imbatranire prematura a pielii, prin distrugerea elastinei si colagenului din tesuturi.

Conservele

Alimentele vandute la conserva pot avea un continut relativ de plumb, metal care reduce nivelul hormonilor cu rol major in functionarea memoriei, norepinefrina si dopamina. Efectele pe termen lung pot fi devastatoare: disfunctii ale sistemului nervos, pierderi de memorie sau dementa senila.

Alimentele murate

In procesul conservarii alimentelor murate sau pastrate in saramura, sarea se transforma in nitriti. Odata ajunsi in corpi, acestia interactioneaza cu celulele organismului si te predispun imbatranirii premature sau chiar cancerului.

Cofeina

Desi consumi cofeina pentru efectul sau tonic, aceasta substanta ingerata in exces iti deshidrateaza organismul si determina imbatranirea accelerata a pielii. Cafeaua solubila poate duce la nervozitate, iritabilitate si insomnie, trei factori declansatori de stres pe termen lung.

Alcoolul

Consumul regulat de alcool cauzeaza inflamarea ficatului, dereglarea ciclului menstrual, inhibarea ovulatiei, pierderea libidoului si deformarea trasaturilor faciale (pungi sub ochi, riduri). Toate aceste fenomene grabesc procesul de imbatranire si predispun la deces prematur.

Carnea rosie

Carnea rosie contine multe proteine benefice pentru regenerarea tesuturilor. In schimb, consumul exagerat de proteine animale provoaca pierderea calciului din oase, conducand astfel la osteoporoza.

Cartofii prajiti

Alimentele pregatite la temperaturi foarte ridicate sunt bogate in grasimi trans, asociate cu un risc crescut de dezvoltare a bolilor cardiace.

Articole recomandate

Citeste si despre