Copilul cere in continuu shaorma? Cum sa o faci chiar acasa

/ / Modificat: 2023-08-05
Copilul cere in continuu shaorma? Cum sa o faci chiar acasa

Copiii au o afinitate aparte pentru preparatele culinare "interzise", de tip fast-food. Si oricat de mult ai incerca sa ii creezi un regim alimentar echilibrat, uneori este greu sa nu-i faci poftele. Spre exemplu, multi copii adora shaorma si de cate ori treceti pe langa un local de unde te imbie tot felul de arome, cere in continuu sa luati si voi. Chiar daca il refuzi pe moment, nu inseamna, insa, ca nu ii poti face shaorma acasa. Mai mult, o puteti prepara impreuna, asa ca va fi nu doar un ospat, ci si distractie.

Cum faci shaorma de casa, buna si pentru copii

Shaorma preparata acasa este cu siguranta mai sanatoasa decat cea din comert. Daca vrei sa-i faci pofta copilului, iata de ce ai nevoie.

- pentru lipie: 1 ou, sare, 500 ml apa minerala, 500 gr faina integrala, ulei

- pentru umplutura: 500 gr piept de pui, rosii, salata verde sau varza dulce, morcov, castraveti murati, sare, piper, boi dulce, cartofi prajiti si sos de maioneza cu usturoi

Cum prepari lipia pentru shaorma

Ou se bate impreuna cu sarea, se adauga apa minerala amestecand fara oprire, iar faina se incorporeaza in ploaie. Cand aluatul are consistenta ca smantana, se poate trece la prepararea lipiilor, exact ca in cazul clatitelor.

Ungi o tigaie cu putin ulei, pui aluatul si il distribui uniform in tigaie si apoi astepi pana cand lipia se rumeneste pe ambele parti.

Cum prepari umplutura pentru shaorma de casa

Pieptul de pui se tie fasii, se condimenteza si se lasa la frigider 30 de secunde, pentru a se asezona. In cele 30 de minute se pot coace lipiile si se poate pregati sosul de maioneza cu usturoi. Daca nu vrei sa ii dai copilului maioneza, poti prepara un sos mai usor, cu mustar si iaurt, in care poti adauga, dupa preferinte, usturoi.

Legumele se spala si se taie, iar carnea se prepara la foc iute, cu o lingura de ulei. Cand puiul este bine gatit, iar cartofii sunt prajiti, se poate trece la montarea mult asteptatei shaorma. Pe lipia calda se aseaza ingredientele astfel incat sa ai un amesec echilibrat, iar apoi se impatureste totul si poate fi servit!

Pofta buna!

Taguri Mancare

Articole recomandate

Citeste si despre