Cum face Gabriela Cristea pateu de casa pentru fetitele ei. Reteta simpla si delicioasa

/ / Modificat: 2023-05-18
Cum face Gabriela Cristea pateu de casa pentru fetitele ei. Reteta simpla si delicioasa

Chiar daca este o persoana ocupata, Gabriela Cristea isi face timp, printre filmarile de la televiziune si campanii, sa gateasca pentru familia ei. Vedeta are doua fetite, in varsta de 4 si 6 ani, pentru care gateste cu drag, de fiecare data cand are ocazia. Gabriela Cristea impartaseste si cu fanii ei unele dintre retetele pe care le prepara pentru cele mici.

Recent, vedeta de la Antena Stars le-a dezvaluit celor care o urmaresc pe retelele de socializare o reteta de pateu de casa, pe care o prepara pentru fiicele ei. Pateul din comert contine o cantitate mica de ficat si o serie de aditivi care nu sunt sanatosi, mai ales pentru alimentatia copiilor. Multe mamici aleg sa prepare in casa pateul de ficat, pentru ca stiu exact ce pun in el si astfel se asigura ca le dau copiilor lor un aliment curat, fara aditivi. Din aceasta categorie face parte si Gabriela Cristea, care a impartasit reteta si cu alte mamici din comunitatea ei.

Pentru a face pateu de pui ai nevoie de:

  • 700 de g de ficatei de pui
  • 700 de g de pulpe pui dezosate
  • patru cepe maricele
  • doua capatani usturoi
  • 400 de ml de smantana de gatit
  • 200 de g de unt gras
  • 50-100 de g de grasime de rata sau unt
  • cateva crengute verzi de cimbru si oregano
  • 50 de ml de coniac
  • sare
  • piper

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu o treime din cantitatea de unt. Dupa ce usturoiul si ceapa s-au calit, se adauga pulpele de pui taiate bucatele si ficateii spalati bine. Se lasa totul pe foc timp de o jumatate de ora, sa se gateasca inabusit, dupa care se adauga smantana lichida, restul de unt, cimbru, oregano, sare si piper.

Dupa ce carnea este gatita, se adauga coniacul si se mai lasa pe foc pana cand alcoolul se evapora. Cand este gata, compozitia se lasa cateva minute la racit, dupa care se pune in blender. Se paseaza pana cand se obtine o pasta fina, cu textura cremoasa.

Se pune in recipiente de sticla si se adauga deasupra grasime de rata topita sau unt topit. Acestea vor crea o pelicula protectoare, care va face ca pateul sa nu oxideze. Se poate pastra la frigider timp de cateva zile.

FOTO: Facebook

Taguri Retete copii

Articole recomandate

Citeste si despre