Stim ca pesticidele nu sunt bune pentru sanatatea noastra. Intrebarea este: cum putem sa ne asiguram ca le eliminam in cel mai bun mod posibil? Va explicam, in termeni simpli, cum sa eliminati pesticidele din alimente pentru a proteja sanatatea copiilor.
Spalam fructele inainte de a le manca. Si legumele. Dar... o facem cum trebuie? Nu trebuie sa folositi produse scumpe pentru a scapa de aceasta grija. Puteti curata fructele si legumele de pesticide cu otet alb:
1. Faceti un amestec de 90% otet si 10% apa. Daca veti pregati o jumatate de litru, ar fi vorba de 400 ml de otet si 100 ml de apa.
2. Turnati preparatul pentru curatarea pesticidelor intr-un castron mare si puneti legumele sau fructele pe care doriti sa le curatati.
3. Lasati alimentele pe care le curatati sa stea timp de aproximativ 20 de minute in vas. In cazul fructelor moi, cum ar fi afinele, cel mai bine este sa nu le tineti atat de mult timp, deoarece se vor inmuia.
4. Clatiti bine cu apa rece alimentele pe care tocmai le-ati spalat.
Fructele si legumele pe care tocmai le-ai curatat sunt acum lipsite de pesticide toxice pentru sanatatea copiilor tai si a intregii familii.
Daca observati ca fructele miros prea mult a otet, puteti contracara acest efect cu apa cu lamaie. Dar daca tot nu sunteti convins de utilizarea otetului pentru a elimina pesticidele, puteti face acelasi proces si fara otet, folosind un amestec de 2% de apa si sare. Desi nu uitati ca nu toate pesticidele sunt eliminate, intotdeauna exista unele ascunse intr-o zona mai greu accesibila a fructului sau legumei pe care doriti sa o spalati.
- Foto: Freepik