Carnea de gaina de casa are un gust aparte, fiind mai ferma decat cea din comert, deci mai potrivita pentru anumite tipuri de preparate. Daca vrei snitele fragede si gustoase din pui de tara, trebuie sa urmezi cativa pasi simpli.
Ce bucata de carne de gaina alegi?
Pieptul si pulpele sunt cele mai potrivite. Pieptul de pui de tara poate fi mai tare, asa ca trebuie pregatit corect. Daca ai o gaina de tara mai batrana, foloseste pulpele, care sunt mai suculente.
Cum pregatesti carnea de pui de tara?
Taie pieptul sau pulpele dezosate in felii subtiri si bate-le usor cu un ciocan de carne. Nu le subtia prea mult, ca sa nu pierzi suculenta. Pune carnea intre doua folii de plastic si bate usor, doar cat sa fie uniforma.
Marinarea – pas important
Ca sa obtii snitele fragede, marineaza carnea timp de cateva ore. Amesteca lapte batut, iaurt sau apa minerala cu sare, piper si usturoi pisat. Lasa bucatile la frigider cel putin 3 ore, dar ideal peste noapte.
Pregatirea crustei
Dupa marinare, tamponeaza carnea cu un servetel. Urmeaza panarea in trei pasi:
-
Treci fiecare bucata prin faina.
-
Inmoaie in ou batut cu sare si piper.
-
Acopera bine cu pesmet.
Prajirea
Foloseste ulei de floarea-soarelui sau untura. Uleiul trebuie sa fie bine incins inainte de a pune carnea. Prajeste snitelele 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Daca sunt mai groase, lasa-le putin mai mult, dar fara sa le arzi.
Ce faci dupa prajire?
Scoate snitelele pe servetele de hartie ca sa elimini excesul de ulei. Nu le suprapune imediat, ca sa nu se inmoaie crusta.
Garnituri potrivite
Snitelele din pui de tara se potrivesc bine cu piure de cartofi, salata de varza sau muraturi.
De ce carnea de pasare de tara este mai buna decat cea din comert?
Carnea de pui de tara este superioara celei din comert din mai multe motive. in primul rand, pasarile de curte cresc in aer liber, se hranesc cu cereale naturale, verdeturi si insecte, ceea ce le ofera o carne mai densa si mai gustoasa. Spre deosebire de puii din ferme industriale, care sunt crescuti in conditii controlate si hraniti cu furaje concentrate, puii de tara sunt lasati sa creasca intr-un ritm natural, mult mai sanatos.
Un alt avantaj este lipsa aditivilor si a hormonilor de crestere, care se regasesc adesea in carnea de pui de crescatorie. Gustul carnii de gaina de casa este mai intens, iar textura mai ferma, ceea ce inseamna ca se preteaza mult mai bine la preparate traditionale. De asemenea, puiul de tara contine mai putina apa si mai multe proteine, ceea ce il face mai satios si mai sanatos.
Daca vrei o carne mai naturala, cu un gust autentic, puiul de tara este alegerea ideala. Indiferent daca il prepari la cuptor, la gratar sau sub forma de snitele, rezultatul va fi un preparat savuros si hranitor.
Unde gasesti carne de gaina de tara de vanzare?
Daca vrei carne de pui de tara autentica si produse traditionale sanatoase, Ograda Verde este o alegere excelenta. Aici gasesti pasari crescute in conditii naturale, hranite cu cereale si fara adaosuri artificiale. Produsele de la Ograda Verde au un gust autentic si sunt perfecte pentru orice preparat traditional.