Pentru ca asigura cantitati mari de nutrienti de care organismul are nevoie, cerealele au fost si sunt baza alimentatiei oamenilor de pe întreg globul. Parte esentiala a unui stil de viata sanatos, cerealele organice devin din ce în ce mai populare si mai cautate.
Acestea au un numar mare de proprietati si nu ar trebui sa lipseasca de pe masa ta. Afla care sunt beneficiile pentru organism ale cerealelor organice si de ce merita sa le introduci în alimentatia ta cereale Bio Milzu sau alte tipuri de cereale de calitate superioara.
Sunt o sursa excelenta de energie
Cerealele organice pot furniza pana la 30% din numarul total de calorii de care ai nevoie pentru sustinerea unui stil de viata sanatos, motiv pentru care au început sa fie tot mai des consumate în întreaga lume. Un alt aspect care le face atat de populare în tarile în curs de dezvoltare, este pretul foarte accesibil, cu mult mai mic decat al alimentelor de provenienta animala sau al fructelor.
Au un continut ridicat de minerale
În cerealele bio se gaseste o cantitate mare de magneziu, potasiu si calciu, acestea fiind minerale esentiale pentru mentinerea optima a functiilor organismului. Sulfatii si fosfatii din aceste minerale acopera aproape 95% din valoarea nutritiva totala a cerealelor organice.
Filatii din minerale reduc considerabil absorbtia fierului în organism, iar cerealele organice tind sa aiba o cantitate mai mare de fitati în comparatie cu cerealele anorganice. De asemenea, cerealele organice tind sa contina cantitati medii de zinc, cupru si mangan.
Cerealele nu contin în general mult calciu si fier, cu exceptia cerealelor Bio Milizu care contin cantitati adecvate din ambele. Cerealele organice precum cele din mei tind sa aiba o cantitate foarte mare de fibre si continut de minerale.
Reduc riscul anumitor tipuri de cancer
Sunt multe tipuri de cereale care au capacitatea de a reduce riscurile de cancer de san. Acestea sunt bogate în fitosteroli sau alti steroizi pe baza de plante si estrogen vegetal care regleaza hormonul estrogen. Fitosterolii se leaga de receptorii de estrogen care sunt prezenti în tesuturile sanului si blocheaza estrogenul uman, care este una dintre principalele cauze ale cancerului de san.
De asemenea, pentru ca sunt bogate în fibre, un aport adecvat de cereale organice poate vindeca si preveni cancerul de colon. Fitosterolii stimuleaza tranzitul intestinal si reduc timpul de reabsorbtie a estrogenului în sange prin peretele colonului.
Combat constipatia
Cerealele organice contin doze mari de fibre insolubile si solubile, inclusiv celuloza, pectina si hemiceluloza. Pentru ca acestea pot fi distruse în timpul procesarii, se recomanda consumul cerealelor organice neprocesate si nu al celor anorganice procesate. Acesti nutrienti vindeca problemele de constipatie.
De asemenea, cerealele îmbunatatesc eficient peristaltismul prezent în intestine si faciliteaza scaunul. Acest lucru va mentine tractul excretor curat si sanatos. Un alt beneficiu al cerealelor organice este faptul ca au un continut ridicat de fibre care reduc viteza de secretie a glucozei din alimente si ajuta la mentinerea nivelului optim de zahar în sange.
Cereale organice versus cereale anorganice
Datorita continutului de nutrienti naturali a lipsei substantelor chimice care sa stimuleze cresterea, cerealele organice sunt mult mai bune decat cerealele normale, fiind recomandate copiilor. Nu au efecte daunatoare, pesticide sau substante chimice si le asigura micutilor nutrientii naturali de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios si sanatos.
Sunt o sursa considerabila de proteine sanatoase
Cerealele contin între 6 si 12% proteine, procentul variind de la soi la soi si fiind cu mult mai mare decat în cazul cerealelor anorganice. Proteinele sunt esentiale pentru organism, masa musculara si nivel de energie si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica. Un alt mare beneficiu al cerealelor organice este reducerea riscului de multimorbiditate.
Sunt o sursa valoroasa de vitamine
Cei care au carenta de vitaminele B îsi pot asigura necesarul prin consumul regulat de cereale organice. Pentru ca vitaminele B se pot pierde prin prelucrare, cerealele organice sunt mai valoroase decat cele procesate. De asemenea, sunt cereale cu un continut bogat de vitamina E care au o valoare nutritiva mare.
Daca vrei sa beneficiezi de toate elementele nutritive valoroase care se gasesc în cereale si sa fii protejat de riscul de pesticide, hormoni de crestere si diverse substante chimice daunatoare pentru organism, trebuie sa iei în considerare cerealele organice.
Nefiind procesate si nici tratate, acestea îsi pastreaza aproape intacta valoarea nutritiva naturala fiind si sanatoase. Cerealele organice sunt un plus pentru mesele zilnice ale copiilor, dar si ale adultilor si te vor ajuta sa pastrezi un stil de viata sanatos.
Alege sa le pui copiilor tai pe masa cereale organice pentru a le asigura dezvoltarea armonioasa si o buna sanatate pentru mai tarziu. Sunt satioase si savuroase, iar micutul tau va fi încantat sa le aiba la micul dejun sau chiar la cina.