Cum sa fii o mama in pas cu tehnologia

/ / Modificat: 2017-02-07
Cum sa fii o mama in pas cu tehnologia

Provocarile societatii moderne sunt mai mari decat niciodata pentru parinti, din pricina evolutiei tehnologice explozive. Pentru ca nu poti interzice categoric copilului tau sa utilizeze mijloacele de informare si relaxare de ultima generatie, este important sa inveti cum poti controla indeaproape activitatea unui minor vulnerabil. Iata cum sa fii o mama in pas cu tehnologia, spre siguranta copilului tau.

In fiecare zi, apare cate un element nou de interes in peisaj. Leapsa, jucat in spatele blocului cu vecinii, a fost inlocuit cu jocurile video si site-urile de socializare. Din fericire, nu trebuie sa devii o adevarata experta a lumii digitale pentru fi alaturi de micutul tau.

Cu siguranta ai auzit de infractionalitatea virtuala care vizeaza copiii de varste tot mai fragede. Pe deasupra, esti ingrijorata ca cel mic va intra in contact cu informatii nepotrivite varstei sale, care ii pot stirbi copilaria pura de care tu te-ai bucurat din plin. Urmeaza urmatorii pasi si imprieteneste-te cu tehnologia, pentru a-i infrange cu brio factorii nocivi:

Locatia computerului

parinti_spionat_copii

Nu permite, sub nicio forma, varianta in care computerul sa se afle in camera copilului tau. Nu vei putea sa dai buzna mereu in intimitatea lui pentru a-i observa preocuparile, iar cand o vei face, risti ca un conflict sa prinda proportii.

Pozitioneaza computerul intr-un spatiu deschis (livingul sau sufrageria sunt variantele perfecte), astfel incat monitorul sa poata fi usor de observat din exterior.

Accesul la distractia virtuala

Stabileste, de comun acord cu copilul tau, care este intervalul orar potrivit in care va avea acces la distractia virtuala. Ai grija sa fie intr-o perioada a zilei in care cel putin un adult se afla acasa.

Alatura-te universului sau

mamici_tehnologie_copii

In loc sa-i critici pasiunea pentru tehnologie, alatura-te si tu universului sau. Roaga-ti copilul sa te indrume in mediul online, creeaza-ti cont pe toate site-urile de socializare unde acesta activeaza si vei intelege astfel ce anume il incanta. In timp ce iti arati entuziasmul, poti sa-l supraveghezi discret.

Intareste legatura apropiata dintre voi, aratandu-te dornica sa te inveti lucruri noi: cum sa te joci cu el la consola, cum sa vizionezi videoclipuri amuzante pe youtube etc. Ai putea sa intelegi mai mult decat crezi pasiunea lui pentru tehnologie.

Securizeaza computerul

Roaga o persoana cu abilitati in acest sens sa iti securizeze computerul impotriva informatiilor nepotrivite pentru cel mic, precum blocarea site-urilor cu continut indecent sau violent in browser. De asemenea, o serie intreaga de programe inregistreaza orice activitate savarsita la computer, 24 de ore din 24: programe utilizate, texte scrise, fisiere video si audio accesate si pagini web vizionate.

Stabileste reguli pentru orice dispozitiv digital

Ai grija sa ii oferi copilului tau dispozitive digitale potrivite varstei sale: telefonul mobil, computerul, tableta si alte echipamente de acest tip sunt utile si firesti, dar la timpul lor. In plus, este important sa ii impui utilizarea lor responsabila.

Verifica, discret, istoricul browser-ului pe care copilul tau il foloseste pentru a accesa pagini web. Explica-i pe larg pericolele asociate cu interactiunea virtuala cu persoane straine, posibil rau intentionate. Nu ii permite sa incarce fotografii fara permisiunea ta si explica-i importanta respectarii acestor limite pentru siguranta lui si a familiei voastre.

Stai cat mai aproape de copilul tau in era tehnologiei!

Taguri Mame internet Copii internet Copii tehnologie

Articole recomandate

Citeste si despre