Ce trebuie sa iei in considerare cand schimbi viata de apartament cu cea la casa

/ / Modificat: 2021-11-15
Ce trebuie sa iei in considerare cand schimbi viata de apartament cu cea la casa

Decizia de a-ti mari familia vine cu un set important de responsabilitati, printre care se numara si mutarea la casa. Viata de apartament poate deveni sufocanta pentru o familie numeroasa, iar cei mici au nevoie de mai multa libertate si spatiu. Chiar daca poate fi o provocare, aceasta decizie schimba radical vietile fiecarui membru al familiei si deschide drumul spre noi aventuri si posibilitati. Inainte de a face acest pas este important sa tii cont de cateva aspecte care iti pot influenta decizia si planurile mai departe. Iata cateva dintre acestea:

Fa-ti un plan pe termen lung

Nu privi mutarea ca pe o miscare pe care o faci pe termen scurt. Noile posibilitati pe care le deschide aceasta decizie pentru tine si familia ta sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere. Decide daca vrei sa faci planuri radicale pe termen lung, precum mutarea intr-o zona de periferie sau la tara. Aceasta idee presupune mai multe schimbari in stilul de viata, dar si mai multe provocari in ceea ce priveste administrarea sau construirea unei locuinte.

Vei avea nevoie de un plan bine pus la punct pentru a te asigura ca familia ta are tot ce trebuie si acces la cele mai bune conditii. De exemplu, daca iti doresti o casa la tara, opteaza pentru centrala pe lemne, pentru a evita problemele care apar in cazul racordarii la sistemul public. De asemenea, acesta poate chiar sa nu existe in zona pe care o consideri ideala pentru locuit. Printre avantajele vietii la casa se numara si independenta fata de utilitatile publice, lucru care iti permite sa ai un stil de viata sustenabil si mai sigur.

Tine cont de costurile in plus

Costurile se schimba odata ce te muti de la apartament la casa. Iar daca scopul tau principal este de a-ti mari familia, vei avea nevoie de un buget considerabil pentru viata de zi cu zi. Inainte de a te muta la casa trebuie sa au in vedere ca:

  • cheltuielile pe utilitati cresc odata cu spatiul;

  • va trebui sa investesti in mobilier sau sa renovezi intreaga casa;

  • vei avea nevoie de resurse pentru a te muta din apartament in noua locuinta.

Acestea sunt doar cateva dintre costurile aditionale pe care le vei avea de acoperit odata cu mutarea la casa. In functie de planul pe care il faci si de distanta la care vrei sa te muti, lucrurile se pot complica. Este recomandat sa-ti faci din timp o idee despre cheltuielile care vor aparea si sa fii sigura ca familia ta isi permite acest pas. Altfel, tranzitia poate fi facuta treptat, in timp ce pui suficienti bani deoparte.

Nu uita de activitatile de intretinere

A locui la casa presupune intretinerea unui spatiu mult mai mare, dar si a curtii. In functie de planurile pe care le ai pentru viitorul apropiat si de cat timp va dispune familia ta, nu uita sa te pregatesti pentru toate aceste indatoriri. Intretinerea unei case cu mai multi copii, in timp ce mai ai unul pe drum, se poate dovedi a fi o sarcina prea grea. Poti opta pentru ajutor profesionist din partea unor menajere care sa-ti sprijine eforturile de a avea grija de locuinta, insa aceasta decizie iti va influenta bugetul. Cu cat anticipezi mai multe dintre incercarile pe care le aduce mutarea la casa, cu atat mai pregatita vei fi sa iei decizia corecta din toate punctele de vedere.

Mutarea la casa poate fi cel mai important pas pentru tine si familia ta, in special pentru cei mici, care vor avea parte de o rutina mai activa, in special in zilele de vara. Analizeaza posibilitatile si riscurile, nu doar beneficiile, si vei reusi sa faci cel mai bun plan de actiune.

Sursa foto: pexels.com

Taguri Casa si gradina Familie fericita Casa noua

Articole recomandate

Citeste si despre