Cum igienizezi camera copilului in mod natural

/ / Modificat: 2024-06-14
Cum igienizezi camera copilului in mod natural

 

Stim deja cu totii ca o curatenie minutioasa si o igiena exemplara sunt cheia unui mediu curat, respectiv a unui mediu igienic si sanatos.

Ei bine, atunci cand vine vorba despre camera copilului, acestea devin prioritati absolute. Avand in vedere faptul ca cei mici petrec mult timp in camerele lor, dormind, jucandu-se si invatand iar contactul lor cu suprafetele si obiectele din camera este mult mai intens decat al nostru cat si faptul ca ei sunt mai vulnerabili la germeni si substante chimice, este crucial ca atunci cand vorbim despre curatenia din incaperea lor, sa alegem metode si produse de curatenie care sa fie nu doar eficiente, ci si sigure pentru ei. 

Alegand cu atentie produsele cu care se face igienizarea unui camere de copii, oferim in primul rand siguranta. Produsele naturale sunt lipsite de substante chimice toxice, care pot provoca alergii, iritatii sau probleme respiratorii.

Iata cum igienizezi camera copilului in mod natural:

Inainte de a incepe procesul de curatare, este important sa ne asiguram ca avem la indemana toate produsele si echipamentele potrivite, precum:

Produse naturale pentru igienizarea camerei copilului:

  • Otet alb, care este un agent de curatare universal, excelent pentru dezinfectare si indepartarea mirosurilor;
  • Bicarbonat de sodiu, potrivit pentru curatarea suprafetelor si pentru eliminarea petelor si a mirosurilor neplacute.
  • Uleiuri esentiale, precum uleiul de lavanda, tea tree si uleiul de eucalipt care au proprietati antibacteriene si antifungice si care ofera totodata un miros placut si calmant.
  • Apa, care, folosita in combinatie cu alte ingrediente naturale ajuta la dizolvarea si indepartarea murdariei.
  • Detergenti profesionali special conceputi pentru a oferi o curatenie profunda, fara substante chimice agresive, ideali pentru camerele copiilor.

Echipamente necesare pentru igienizarea camerei copilului

  • Aspiratoare profesionale concepute pentru a face fata cerintelor de curatenie intensa. Cu o putere mare de aspirare, aceste echipamente permit aspirarea eficienta a prafului, a murdariei si chiar a deseurilor mai mari, asigurand o curatenie profunda a suprafetelor. Mai mult decat atat, majoritatea aspiratoarelor profesionale sunt echipate cu filtre HEPA care au capacitatea de a retine chiar si cele mai mici particule de praf, imbunatatind astfel calitatea aerului si protejand sanatatea celor din jur.
  • Aspirator generator de aburi ideal pentru igienizarea 100% a diverselor suprafete, inclusiv tapiterii, mochete, covoare etc. Un aspirator cu aburi utilizeaza puterea aburului pentru a dezinfecta si curata suprafetele in profunzime, fara a folosi substante chimice. Aburul generat de acest echipament distruge bacteriile, virusurile si alte microorganisme, oferind o igienizare profunda, eficienta si sigura.
  • Mop profesional, esential pentru mentinerea curateniei si igienei in camera copilului. Utilizand mopuri profesionale te poti asigura ca, la finalul procesului de curatenie, indepartezi in mod eficient orice urma de murdarie ramasa. Mai mult, majoritatea mopurilor profesionale au capacitatea de a se roti, ceea ce le face extrem de eficiente atunci cand se doreste curatarea spatiilor greu accesibile. 
  • Dispozitivele de spalat geamuri, proiectate pentru a facilita curatarea geamurilor chiar si la inaltime, ofera un rezultat impecabil, fara urme si fara efort.

Care sunt pasii pentru igienizarea camerei copilului?

  1.  Organizarea camerei si eliminarea obiectelor inutile. Jucariile, hainele si cartile trebuie sortate si depozitate corespunzator. Cutiile sau cosurile speciale pentru organizare pot fi de mare ajutor.
  2.  Curatarea covoarelor si a pardoselii. Aceste suprafete sunt cele mai utilizate atunci cand vorbim de camera copilului. Asadar, cu ajutorul unui aspirator, indeparteaza toata murdaria si toate depunerile de pe covor si de pe podea, iar cu ajutorul aspiratorului generator de aburi dezinfecteaza covorul pana in adancul tesaturii.
  3.  Curatarea mobilierului, a patutul, a masutei de schimbat si a rafturilor trebuie curatate regulat pentru a preveni acumularea de praf si germeni. In functie de materialele din care sunt realizate, poti utiliza si generatorul de aburi pentru a dezinfecta in totalitate.
  4.  Curatarea jucariilor cu ajutorului unui amestec de apa si otet, pentru indepartarea prafului si a bacteriilor. Deoarece jucariile sunt printre cele mai murdare obiecte din camera copilului, deoarece sunt manipulate constant, acestea trebuie curatate impecabil. Pentru jucariile de plus, de dimensiuni mai mari, poti folosi generatorul de aburi.
  5.  Curatarea ferestrelor cu ajutorul unui dispozitiv de spalat geamuri si o solutie naturala de otet si apa va duce la ferestre igienizate, clare, fara urme si fara particule de praf.
  6.  Spalarea finala cu mopul profesional din microfibra impreuna cu o solutie naturala formata din apa calda si otet alb (1 parte otet la 3 parti de apa) impreuna cu cateva picaturi de ulei esential de lavanda pentru un plus de prospetime, vor finaliza procesul de curatenie si de igienizare. 

PS. Nu uita sa aerisesti bine camera dupa intreaga sesiune de curatenie pentru a lasa aerul proaspat sa acapareze camera. Daca doresti sa ajuti in mod natural la purificarea aerului, plantele precum aloe vera si ficusul te pot ajuta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera copilului Camera bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre