Cum sa pastrezi ca noi hainele de bebelus. Te va scuti de multe cheltuieli

/ / Modificat: 2022-10-03
Cum sa pastrezi ca noi hainele de bebelus. Te va scuti de multe cheltuieli

Bebelusii au mereu o multime de hainute, dar poate ca nu poarta nici macar 20% dintre ele. Asa se face ca te trezesti ca ai clipit, iar apoi niciuna nu ii mai vine cum ar trebui. Cum sa „reciclezi” hainele de bebelus pe care vrei fie sa le pastrezi, fiesa le donezi, afla in randurile de mai jos.

Exosta numeroase trucuri pentru a “recicla” lucrusoarele de bebelusi pe care le-ai cumparat sau le-ai primit cand visai ce tinute o sa creez pentru piticul tau. Pe unele, insa, nici nu a apucat sa le imbrace vreodata, dar poate tocmai de aceea vrei sa le pastrezi pentru urmatorul sau sa le dai cuiva care are mai mare nevoie de ele.

Atunci cand pui la pastrare hainutele bebelusului, este foarte important sa le depozitezi in conditii bune, pentru a te asigura ca isi pastreaza calitatea.

Spala-le, dar nu le calca. Foloseste un detergent bland, fara balsam, si asigura-te ca sunt foarte bine uscate. Calcatul, mai ales cel cu abur, poate face ca tesatura sa retina umezeala sis a mucegaiasca.

Protejeaza nasturii si capsule. Acestea pot rugini in timp, daca sunt metalici, iar cei din plastic se pot sparge. Acoperiti nasturii si capsule cu o bucata de hartie sau de banda adeziva, pentru a va asigura ca nu deterioreaza materialul.

Depoziteaza lucrurile de bebelusi in ambalaje din tesaturi naturale, de preferat. Un sac din bumbac, o fata de perna pe care oricum nu o mai  sunt „ambalajul” ideal pentru a pune la pastrat hainele delicate ale bebelusilor. Cutiilesi din carton si plasticul pot produce condens si pot fi o sursa de mucegai.

A pastra lucrurile intr-un loc uscat, dar in care sa nu patrunda soarele, este, de asemenea, recomandata.

Folositi hartie protectoare si lavanda

Puneti intre haine, mai ales intre cele colorate, hartie subtire, dar si saculeti cu lavanda.Acele foi de hartie foarte subtire pe care le gasiti in cutiile de incaltaminte sau in care sunt ambalate hainele atunci cand sunt noi sunt ideale pentru a fi folosite la depozitare.

Mai ales in cazul hainelor albe, este recomandat sa nu le suprapuneti direct, ci sa separati straturile cu hartie protectoare.

Pastrati-le intr-un loc uscat. Asigurati-va ca locul unde depozitati hainutele bebelusului este ferit de umezeala, pentru a preveni formarea mucegaiului. De asemenea, feriti-le de razele soarelui, pentru a evita aparitia petelor.

Taguri Haine bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre