Greseli pe care nicio mama nu ar trebui sa le mai faca in timpul curateniei. Cum iti pui copiii in pericol fara sa vrei

/ / Modificat: 2022-05-26
Greseli pe care nicio mama nu ar trebui sa le mai faca in timpul curateniei. Cum iti pui copiii in pericol fara sa vrei

Orice mama pune mare pret pe curatenia din casa si pe igienizarea suprafetelor. Mai ales cand copilul este mic si are tendinta sa bage des mainile in gura, mai ales cand nu a invatat inca de ce este bine sa ne spalam cat mai des pe maini curatenia din casa este esentiala pentru a-l proteja. Iata insa cum, din exces de zel uneori, ajungi sa il pui mai degraba in pericol.

Obiceiurile care nu te scapa, de fapt, de bacterii, praf si alte microorganisme

Nu cureti ustensilele folosite la curatenie? Gresit! Chiar daca folosesti substante pentru igienizare, nu inseamna ca in carpele folosite, pe perii si alte ustensile bacteriile si microbii nu exista. Acestea trebuie sa fie curatate cu atentie dupa fiecare utilizare si depozitate astfel incat sa nu devina focare de germeni. Aspiratorul trebuie, de asemenea, golit de praf dupa fiecare utilizare, iar filtrele trebuie curatate sau schimbate periodic.

Dezinfectarea suprafetelor nu este echivalenta cu curatarea lor. Curatarea indeparteaza germenii, in timp ce dezinfectarea doar ii ucide. O suprafata acoperita cu praf sau murdarie nu va putea fi dezinfectata eficient, iar copilul tau nu va fi nici pe departe atat de in siguranta cum ai crede.

Folosirea buretilor in procesul de curatenie este un obicei care nu ar trebui sa mai existe. Buretii sunt, de fapt, adevarate ”aspiratoare” de bacterii, insa nu in sensul dorit, ci in acela ca microorganismele patrund in adancimea lor, iar apoi vor fi transferate pe alte si alte suprafete. Optati pentru carpe din microfibra.

Carpele de curatenie este bine sa fie diferite pentru fiecare camera din casa. Nu sterge suprafetele din camera copilului cu aceeasi carpa cu care ai curatat blaturile din bucatarie sau corpuri de mobilier din baie. Fiecare incapere are bacteriile ei specifice si nu e deloc de dorit sa le transporti de colo, colo.

Curentul este ceva de care suntem invatati mereu sa ne ferim. Asta nu este, insa, o scuza sa nu aerisim bine casa cand facem curatenie. Nu doar ca praful va pluti in aer si se va aseza repede la loc. Acesta este raul cel mai mic. Problema vine de la vaporii substantelor folosite pentru curatenie, care, in lipsa unei aerisiri corespunzatoare, pot ajunge sa irite caile respiratorii.

FOTO: Freepik

Articole recomandate

Citeste si despre