Curatenia in casa este un subiect care cu siguranta preocupa familiile, mai ales dupa nasterea unui copil. Iata ce recomanda specialistii!
Cultura igienei excesive
Multi dintre noi am crescut intr-o cultura care exalta igiena maxima si incerca sa elimine toti „germenii” care ne inconjurau cu produse chimice agresive. Iar acum ne este greu sa discernem cum sa asiguram igiena necesara acasa atunci cand avem un copil.
Cand este necesar sa curatam temeinic?
Exista un moment in viata unui copil in care vom simti nevoia sa facem o curatenie temeinica, si anume atunci cand se taraste si pune lucruri in gura. Desi este clar ca acesta este un proces natural in care copilul intra in contact cu mediul inconjurator si isi pune sistemul imunitar in actiune, inteleg ca este necesar sa avem un pic mai multa grija pentru a ne asigura ca podeaua nu este prea plina de murdarie.
In astfel de cazuri, totusi, pentru igiena casei poti opta pentru produse de curatare naturale, cum ar fi otetul sau lamaia, si, din cand in cand, ar fi util un produs de curatare mai puternic, clatinand intotdeauna bine pentru a nu lasa urme de substante chimice.
Igiena excesiva poate fi negativa
In prezent, se pune sub semnul intrebarii daca o igiena excesiva poate fi daunatoare si legata de cresterea problemelor de alergie si de alte boli care implica un sistem imunitar slabit. Teoria este ca, prin privarea copiilor de contactul cu bacteriile normale, inofensive, sistemul lor imunitar nu este lasat sa se antreneze sau este facut sa reactioneze exagerat la atacuri neserioase.
Sterilizarea
Sticlele si suzetele sunt obiecte care pot necesita sterilizare intr-o anumita masura in primele luni de viata ale copilului, in primul rand pentru a evita infectiile care pot fi cauzate de reziduurile de lapte, daca nu altceva. Cu toate acestea, de la varsta de sase luni, copiii pun totul in gura si acesta este modul lor natural de a experimenta lumea, sterilizarea nu ar avea prea mult sens, mai ales daca ne pastram mainile si suprafetele curate.
Sursa: bebesymas.com
Sursa foto: freepik