5 lucruri pe care e bine sa le faci cand partenerul te scoate din sarite

/ / Modificat: 2019-04-08
5 lucruri pe care e bine sa le faci cand partenerul te scoate din sarite

In toate casniciile apare acel moment in care parca nu il mai suporti pe celalalt, orice ar face si orice ar spune.

Indiferent care este motivul care declanseaza aceasta atitudine, nu te grabi cu decizii radicale si gandeste-te ca sunt mai multe lucruri pe care le-ai putea face inainte.

Pentru unele femei poate parea un film SF acela in care ajungi sa nu iti mai suporti partenerul de viata. Daca te numeri printre ele si pur si simplu nu intelegi cum se poate ajunge la asa ceva, sigur ai macar o prietena care a trecut prin faza asta. Sunt momente in care ajung sa te deranjeze si cele mai marunte lucruri: ca lasa colacul de la toaleta ridicat, ca respira greu, ca nu isi pune hainele murdare in cosul de rufe sau ca le amesteca cu cele curate, ca vorbeste urat, ca sta prea mult cu usa de la frigider deschisa.

Lucruri banale, nu? Insa in spatele lor se ascund, cel mai probabil, probleme mai adanci, nediscutate la vremea lor, care functioneaza de fapt ca un trigger pentru lipsa de rabdare care duce, in timp, din ce in ce mai des la certuri tot mai aprinse.

Daca te regasesti in cele de mai sus sau daca recunosti pe cineva, acestea sunt lucrurile pe care e bine sa le faci ca sa iesi din acest cerc vicios.

1. Ia ceva dulce, ca sa te indulcesti. De fiecare data cand vezi ca sotul a facut ceva ce te deranjeaza, inainte sa te enervezi ia o bucatica de ciocolata, un biscuite, o bomboana, ceva dulce. Cercetatorii de la Universitatea din Ohio au stabilit ca nivelul scazut de zahar creste nervozitatea si agresivitatea si, prin urmare, alimenteaza certurile in cuplu.

2. Analizeaza cu atentie ce e chiar atat de rau in tot ceea ce te enerveaza la sotul tau. Chiar e o tragedie cand lasa colacul ridicat la WC, cu toate ca i-ai spus de zeci de ori sa nu o mai faca? Dar fii sincera si intreaba-te simplu: "Chiar e asta mai presus de iubirea pentru el?" Daca raspunsul e pozitiv, nu mai ai prea multe de facut pentru ca orgoliul e clar mai mare decat dragostea si poate ar fi mai bine sa iti cauti fericirea in alta parte.

3. Da-i timp sa se obisnuiasca cu toate lucrurile pe care i le ceri. Desi ti se pare ca i le-ai spus de suficient de multe ori, tot e bine sa mai insisti. Sunt multe lucruri carora barbatii nu le dau atat de multa importanta cata le dai tu, iar atunci le uita. Nu e vorba de intentie, nu fac inadins ceva care sa te enerveze, ci pur si simplu le scapa pentru ca erau obisnuiti altfel.

4. Asteapta momentul potrivit pentru a discuta despre lucrurile care te deranjeaza. Daca o faci la nervi, dialogul nu va fi deloc constructiv, vei irosi timp si energie si probabil vei ajunge sa si spui lucruri regretabile. Cand vrei sa iti schimbi garderoba, astepti perioada reducerilor inainte de a te apuca sa iti cumperi haine pentru sezonul urmator. La fel e si cu discutiile despre ce te deranjeaza la sotul tau: trebuie sa stii sa alegi momentul optim pentru o mai mare eficienta.

5. Nu renunta la dialog, cu toate ca simti ca nu mai ai rabdare nici cat negru sub unghie pentru a relua aceleasi discutii. Daca te imbufnezi si taci, in timp ce faci singura lucrurile pe care le-ai astepta de la el, nu faci decat sa sporesti frustrarea. Lipsa dialogului in cuplu este probabil cel mai rau lucru posibil atunci cand apar probleme, oricat de marunte ar parea ele. Spune-i, de cate ori ai ocazia, ce ai vrea sa faca altfel, insa cu calm.

Explica-i de ce vrei ca anumite lucruri sa fie facute intr-un anumit fel, nu te comporta ca o fetita rasfatata care doar bate din picior si cere, si, foarte important, ai grija la tonul pe care porti dialogul.

Unul dintre lucrurile care pot sta in calea fericirii tale in cuplu este faptul ca nu spui ceea ce simti cu adevarat fie din nesiguranta, fie din dorinta de a nu deranja, fie pentru ca pur si simplu ai impresia ca vorbesti la pereti. Cheia succesului este insa in felul in care comunici cu partenerul si in a nu privi fiecare discutie ca pe o lupta pe care trebuie sa o castigi, ci mai degraba ca pe un acord la care trebuie sa ajungeti ca sa va fie bine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cuplu Certuri cupluri Certuri parinti

Articole recomandate

Citeste si despre