Orice barbat se intreaba macar odata de ce relatia cu partenera se schimba dupa venirea pe lume a copilului. La fel fac si femeile, insa pentru ele schimbarea este mult mai usor de suportat, pentru ca toata atentia lor se indreapta spre copil.
Privarea de somn, faptul ca bebe are mereu nevoi ce trebuie indeplinite, avalansa de emotii si din nou privarea de somn, sunt elemente care vor influenta viata oricarui cuplu dupa nasterea unui copil. Iar lipsa intimitatii reprezinta cauza unor probleme reale si care au nevoie de rezolvari rapide.
In general, frustrarile proaspetilor tatici pornesc de la lipsa sexului, mai ales daca nu au avut parte de prea mult nici in timpul sarcinii. Atentie, tatici! Desi v-ati astepta ca imediat dupa nastere sa va reluati viata intima normala, va inselati. Sexul este probabil in coada listei de prioritati a proaspetei mamici, mai ales ca dureaza sase pana la opt saptamani ca ea sa se refaca. Prin urmare, incercati sa nu o stresati cu subiectul si, mai ales, sa nu puneti presiune pe partenera.
Cinci lucruri de discutat in cuplu inainte de nasterea bebelusului
E greu sa intelegi perfect o femeie care abia a nascut, mai ales daca ea nu este foarte comunicativa, insa daca discutati anumite lucruri inca dinainte de venirea copilului pe lume, ati putea trece mai usor peste aceasta perioada usor tulbure.
Ce treburi casnice va prelua tatal dupa nasterea copilului
Mama este de obicei cea care doarme mai putin si care ajunge mai rapid epuizata fizic si emotional. Va avea nevoie ca, dupa nastere, parteerul sa ii intinda o mana de ajutor cu treburile casnice. Preia initiativa inca dinaintea venirii bebelusului pe lume si faceti impreuna un plan privind sarcinile pe care te oferi sa le indeplinesti. A fi parinti presupune o munca in echipa!
Discutati despre bani
Nu este moment mai nepotrivit sa aduci in discutie reducerea cheltuielilor atunci cand devii parinte. Bebelusul are nevoi multe si costisitoare si este bine sa aveti un plan concret si coerent. Este ideal sa discutati aceste lucruri cat copilul nu a intrat inca in peisaj, pentru ca apoi va fi mai dificil sa reusiti.
Gasiti solutia pentru a ramane un cuplu solid
O femeie care are toata ziua grija de un copil mic poate ajunge sa se simta singura. Viitorul tata trebuie sa stie dinainte de nasterea copilului cum o poate ajuta sa gestioneze mai bine perioada post partum, dar si sa se asigure ca viata de cuplu nu va fi atat de zdruncinata.
Este bine sa discutati din timp despre hopurile care va asteapta, pentru ca ele sa nu va ia prin surprindere. Apoi, lucrurile simple precum a-i aduce un pahar de apa, a o duce la programarea la cosmetica sau la coafor sau a te oferi sa stai putin cu copilul pentru ca ea sa aiba ocazia a faca ceva ce ii place vor face minuni pentru starea sa de spirit.
Discutati despre planurile si aspiratiile in cariera
Venirea pe lume a unui copil este o responsabilitate pentru parinti. Este bine sa aveti un plan legat de directia in care vor merge lucrurile in viitor. Analizati posibilitatile de promovare si de a castiga mai multi bani si, foarte important, discutati despre momentul in care doreste sa se intoarca la serviciu dupa nastere. Mamele au dreptul sa ramana acasa cu copilul pana la varsta de doi ani, dar exista cadru legal si beneficii financiare si pentru cele care doresc sa reia lucrul mai devreme. De asemenea, femeile care au o cariera promitatoare si castiga foarte bine ar putea fi tentate sa nu stea deloc in concediu de ingrijire a copilului, insa tatal poate face acest lucru. Analizati toate optiunile si alegeti varianta cea mai convenabila din timp, pentru a sti care sunt pasii ce trebuie urmati dupa nasterea copilului.
Faceti un plan pentru a continua sa aveti viata sociala
Multi parinti se inchid in casa dupa nasterea copilului si mai ies doar la plimbare cu cel mic si la cumparaturi. Nu uitati, insa, ca aveti nevoie si de pauze bine meritate, care sunt adevarate "supape" atunci cand totul se invarte in jurul copilului.
Sa iesiti din cand in cand in oras doar voi doi sau cu prietenii nu va face parinti rai sau nepasatori. Puteti ruga oricand o ruda apropiata, in care aveti incredere, sa aiba grija de bebelus cateva ore sau pur si simplu puteti iesi in oras si cu copilul; va fi o schimbare de peisaj mai mult decat bine venita.
Discutati despre faptul ca amandoi veti avea nevoie de timp pentru voi si prietenii vostri din cand in cand. Faceti o intelegere inca dinainte de nasterea bebelusuli si asigurati-va ca o respectati. Va fi spre binele vostru.