9 MOTIVE pentru care un copil NU rezolva problemele din cuplu

/ / Modificat: 2019-11-26
9 MOTIVE pentru care un copil NU rezolva problemele din cuplu

Aducerea unui copil pe lume pentru a salva o relatie nu este doar o nedreptate pentru micut, dar este aproape sigur o reteta pentru despartire. Viata intr-un cuplu nu este usoara, iar rezolvarea conflictelor necesita timp si efort. Aparitia unui copil in peisaj nu face decat sa vina cu mai multa munca, stres si hormoni. Si nu va rezolva niciun conflict, doar il va intensifica.

De ce nu este bine sa faci un copil daca relatia cu partenerul nu este stabila

1. Prioritatile voastre nu pot fi aceleasi

Daca un cuplu nu impartaseste anumite prioritati, este posibil sa aiba probleme care sa impiedice relatia sa prospere, iar un copil poate inrautati lucrurile. Daca cuplul nu functiona  inainte ca o echipa, este putin probabil sa functioneze dupa aparitia celui mic. Fie ca unul dintre ei nu dorea sa devina parinte sau nu si-a dat seama cat de mult timp si efort cere un bebelus, fie ca unul dintre ei nu vede copilul ca prioritate, lucrurile sunt sortite esecului. 

2. Vei avea timp mai putin pentru a vorbi si a rezolva lucrurile

Problemele se rezolvate prin comunicare. Cand apare un bebelus sau daca cuplul locuieste cu unul dintre parinti, experimenteaza o relatie in care timpul petrecut impreuna lipseste. Copilul ocupa foarte mult timp, iar proaspetii parinti au mai putine oportunitati de a comunica despre dificultatile cu care se confrunta si de a cauta solutii impreuna. Astfel, problemele se intensifica.

3. Vei dezvolta o perceptie ca unul dintre voi munceste mai mult decat celalalt

Acum esti responsabil nu numai pentru tine, ci si pentru micutul care a venit pe lume si de care trebuie sa ai grija. Munca asidua pe care parintii o depun pentru a avea grija de un bebelus si pentru a plati facturile trebuie distribuita uniform. In caz contrar, unul dintre voi se poate simti impovarat si indignat, ceea ce va duce la mai multe probleme, potrivit specialistilor.

4. Este posibil sa apara neintelegeri in privinta cresterii si educarii copilului

Deoarece ambii parinti provin din familii diferite si uneori din medii culturale distincte, ei au anumite idei si obiective in minte in ceea ce priveste cresterea ideala. Poate unul nu vrea un televizor in casa, iar celalalt crede ca asa poate stimula copilul. In orice caz, cercetarile confirma faptul ca aparitia dezacordurilor in aceasta privinta adauga o tensiune suplimentara relatiei.

5. Tata s-ar putea sa fie gelos pe copil

Legatura dintre mama si copil apare, in majoritatea cazurilor, in mod natural dupa nastere, dar legatura dintre tata si copil are nevoie de timp pentru a se dezvolta si a se suda. De obicei, barbatii sunt martori la modul in care atentia si grija partenerei se indreapta spre nou-nascut. Oamenii de stiinta sustin ca acest lucru poate crea tensiune, din moment ce tatal se poate simti dat la o parte si devine un pic gelos pe copil. Ignorata s-ar simti si mama, daca tatal ar fi cel care s-ar ocupa de copil. 

6. Membrii familiei pot pune presiune pe relatia de cuplu

O data cu aparitia bebelusului, membri ai familiei ca matusile, unchii si verii pot incepe sa emita judecati despre modul in care oricare dintre parinti are grija de nou-nascut. Daca sunt prea obositori, pot merge pana la a-si exprima in mod deschis dezaprobarea, ceea ce poate duce la aparitia stresului la parinti.

7. Vei avea timp sau oportunitate limitata pentru "reincarcare"

In primele saptamani de viata, bebelusul iti poate da tot programul peste cap si parintii se lovesc de lucruri noi. Ambii aduna nopti nedormite, trebuie sa schimbe scutece in mijlocul parcului si sa faca fara maratoanelor de plans. Cei doi pot acumula atat de multa tensiune incat vor aparea crizele de nervi. Acesta este motivul pentru care parintii ar trebui sa incerce sa stabileasca un program care sa le permita sa faca ceva si pentru ei, ca modalitate de relaxare, reducere a stresului si reancarcare bateriilor. Studiile arata ca acest lucru contribuie la bunastarea lor.

8. Hormonii pot aduce multa incordare

Cand o femeie ramane insarcinata si naste, ea elibereaza hormoni care o fac sa se simte profund vulnerabila. Proaspata mama incepe sa se teama ca partenerul ei o va parasi, ceea ce o impinge sa il controleze si asta ar putea afecta relatia si mai mult.

9. Daca relatia este toxica, un bebelus este un bilet pentru contactul fara sfarsit cu cealalta persoana

Cand apare un bebelus, despartirea devine mai grea, deoarece nu numai ca ar pune capat relatiei, ci ar desparti o familie. Asta in cazul in care una dintre persoanele implicate este abuziva. Si chiar daca relatia s-a incheiat, daca exista un copil, atunci va exista intotdeauna un fel de contact care trebuie intretinut. Ei vor continua sa se vada intreaga viata, in caliatte de parinti separati. 

Taguri Motive Copil

Articole recomandate

Citeste si despre