Una dintre cele mai mari divergente in cuplu poate fi legata de numarul de copii pe care cei doi parinti si-i doresc. Intrucat este vorba despre o decizie care trebuie luata de ambii parteneri, poate fi dificil sa se ajunga la un acord, astfel ca unul dintre cei doi va fi fortat sa cedeze.
In momentul in care ai cunoscut o persoana si ati inceput sa flirtati e dificil sa iti imaginezi deja familia pe care o veti forma impreuna. E drept ca puteti discuta despre viziunile fiecaruia si despre asteptarile pe care le are legat de viata de familie si este normal sa o faceti, doar ca se poate intampla ca dupa casatorie, aceste idealuri sa se schimbe.
Astfel ca e posibil ca unul dintre parteneri sa sustina ferm ca nu isi doreste mai mult de un copil. Sau, si mai grav, ca nu vrea sa aiba urmasi.
Asta se intampla pentru ca dupa casatorie ajungi sa te confrunti cu realitatea, cu responsabilitatile, cu cheltuielile unei gospodarii. Astfel ca daca initial visai sa ai trei sau patru copii, e posibil sa iti dai seama ca nu va permiteti sa cresteti mai mult de unul.
Problema cea mare apare atunci cand unul dintre parteneri vede lucrurile diferit si insista sa aveti in continuare familia aceea mare la care ati visat la inceput, in ciuda faptului ca e constient ca nu dispuneti de toate resursele necesare pentru intretinerea ei.
Daca primul copil este binevenit, pentru ca este dorit de amandoi parintii, atunci cand se pune problema celui de-al doilea, este posibil ca unul dintre parinti sa nu fie pregatit si de aici sa apara dificultati in relatie.
Cand tu vrei, dar sotul tau nu isi mai doreste inca un copil
Nu intotdeauna ambii membri ai cuplului is doresc ca familia sa continue sa creasca la numar. Sunt multe cazuri in care, dupa primul copil, mama isi doreste sa mai aduca pe lume inca unul. Insa este posibil sa se loveasca de refuzul tatalui, care considera ca situatia economica ii constrange de la a face acest pas si prefera sa amane decizia.
Practic, fiecare dintre parteneri vrea sa isi impuna propria viziune. Amandoi uita faptul ca a concepe un copil inseamna mai mult decat dorinta. Conditia esentiala este o familie stabila si armonioasa.
In aceste cazuri, femeia poate risca sa conceapa inca un copil, ignorand punctul de vedere ale partenerului si gandindu-se ca bebelusul care se va naste va aduce bucuria de care este nevoie in casa. Cu toate acestea, efectul sarcinii poate fi invers: sa sporeasca diputele si chiar sa creeze o ruptura in familie.
Pe de alta parte, este posibil ca mama sa fie cea care sa nu se simta pregatita sa aiba inca un copil si sa se afle sub presiunea sotului care isi doreste inca un fiu. In aceasta situatie, riscul este ca femeia sa il respinga pe partener pentru a evita conceperea unui copil.
In oricare dintre situatiile de mai sus te-ai afla, important este sa mentii o comunicare permanenta si onesta cu partenerul de viata si sa luati impreuna cea mai potrivita decizie pentru amandoi. O decizie care nu forteaza pe nimeni sa faca ceva ce nu vrea sa faca, si nici sa renunte la ceva la care tanjeste.
Cum depasesti dezacordul cu privire la copii
Dezacordul cu privire la faptul de a avea sau nu mai multi copii poate duce la rupturi grave in familie. Motivele pentru a concepe sau pentru a nu avea copii sunt importante si depind de fiecare familie in parte. Secretul consta in faptul ca tu si partenerul tau sa faceti tot ce va sta in putinta, asa incat o chestiune atat de delicata precum a deveni parinti din nou sa nu devina o problema.
Asculta-ti partenerul si incearca sa intelegi punctul lui de vedere. Vorbiti despre ce presupune venirea pe lume a unui alt copil.
Retine faptul ca sa devii parinte nu poate fi o obligatie. Este o responsabilitate foarte mare care trebuie sa fie asumata si dorita de ambii parteneri. Decizia de a aduce copii pe lume se ia in cuplu, in familie. Drept urmare nimeni nu iti poate spune ce sa faci si ce nu. Copiii e bine sa se nasca atunci cand cuplul se simte pregatit, cand se afla intr-un moment bun. Asadar, cultiva-ti relatia si vei vedea ca luarea deciziilor comune va fi mult mai usoara.