Ti-ai dori sa renunti la sedinta de cardio de dupa serviciu pentru un pahar cu vin si o baie relaxanta, insa se apropie vacanta de vara si vrei sa arati bine in costumul de baie pe care ti l-ai cumparat recent. Vesti bune! Daca bei doua pahare cu vin rosu inainte de culcare, ar putea sa te ajute sa slabesti, conform unor studii efectuate recent in Statele Unite ale Americii!
Cum te ajuta vinul rosu sa slabesti
Se pare ca vinul rosu contine un antioxidant, denumit resveratrol, care poate transforma "grasimea alba" in "grasime bruna", mai exact, o versiune a grasimii care este mai usor de ars.
Conform studiului efectuat de Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Harvard, care a analizat 20.000 de femei in decursul a 13 ani, persoanele care beau doua pahare cu vin rosu zilnic au cu 70% mai multe sanse sa nu devina supraponderale. Asta ar putea insemna si ca, daca acum ai ajuns la greutatea ideala si vrei sa o mentii pana la vara cand pleci la mare, doua pahare cu vin inainte de culcare ar putea fi solutia!
Un alt studiu a demonstrat faptul ca atunci cand este consumat seara, resveratrolul ajuta la suprimarea poftei de mancare, ceea ce inseamna ca dupa doua pahare de vin rosu, esti mai putin predispusa la a da o raita prin frigider in cautare de gustari, inainte de culcare. Si cu siguranta te vei odihni mai bine decat de obicei!
Alcoolul consumat cu moderatie ajuta la un somn odihnitor, avand un efect sedativ, ceea ce inseamna ca daca dormi bine in cursul noptii, vei avea mai multa energie pentru a fi activa ziua si nu vei mai simti nevoia sa iei mici gustari nesanatoase.
Beneficiile vinului rosu pentru sanatate
Vinul rosu contine o multime de antioxidati si are capacitatea de a iti creste nivelul colesterolului "bun" (HDL). Consumat cu moderatie, poate sa ajute la o digestie mai sanatoasa, regleaza tensiunea si ar putea ajuta sa tii sub control glicemia, daca ai diabet.
Un pahar de vin rosu pe zi ar putea, de asemenea, imbunatati nivelul trigliceridelor si poate incuraja metabolismul sa arda mai repede grasimile. Expertii vorbesc de compusii din vinul rosu ca fiind un bun adjuvant in bolile cardiovasculare.
Toate aceste beneficii isi produc efectul atunci cand consumi un pahar, doua de vin; consumat in exces, alcoolul va inhiba abilitatea corpului tau de a arde grasimi, provocand un efect advers celui dorit si eliminand posibilitatea oricaror avantaje le-ar avea atunci cand este consmat cu moderatie.
De asemenea, un studiu foarte recent, publicat in editia din Noiembrie a Jurnalului FASEB arata ca polifenolii din vinul rosu, ceai sau struguri au efecte benefice atat la doze mari, cat si la doze mici. Astfel, dozele mici produc cresterea vaselor de sange, lucru benefic in cazul bolilor cardiovasculare, iar dozele mari opresc formarea de noi vase de sange, lucru extrem de util in prevenirea tumorilor.