Probabil ai auzit de nenumarate ori sfaturi de genul "respecta cele 3 mese principale ale zilei", "nu sari peste micul dejun", "consuma gustari sanatoase intre mese", dar cum sa faci toate acestea cand timpul tau este si asa supraaglomerat cu sarcinile de la serviciu?
Intr-adevar, la prima vedere pare foarte greu sa ai 3 mese principale pe zi si cel putin 2 gustari consistente, insa daca vrei sa slabesti si sa ai grija de sanatatea ta, aceasta este cea mai buna solutie.
Mancatul intre mese nu este un moft, ci o necesitate si noi iti spunem care sunt motivele pentru care ar trebui sa-ti faci timp pentru mesele mici de peste zi.
Iti hranesti constant organismul
Organismul este atat de complex, incat face regulile dupa bunul lui plac, nu dupa cum vrei tu. Incerci sa il infometezi? Ai grija, pentru ca va riposta. Mai exact, data viitoare cand vei manca, va stoca depozite generoase de grasime, pentru ca nu care cumva sa treaca din nou printr-un "post negru".
Hranirea constanta a organismului este cea mai buna solutie pentru a-l face fericit. Nu va mai stoca grasimea, ci o va arde pentru a-si lua energia. De asemenea, cand este hranit bine si in permanenta, organismul redirectioneaza o parte dintre substantele nutritive catre masa musculara, care se intareste si topeste stratul adipos format pe muschi.
Nu in ultimul rand, hranirea constanta a organismului te ajuta sa slabesti, deoarece ai un metabolism care lucreaza la foc continuu. Asadar, nici macar cele 3 mese principale din zi nu sunt suficiente pentru a slabi si a-ti mentine sanatatea. Este nevoie si de cel putin 2 gustari consistente intre mese.
Alungi foamea
In mod inconstient, foamea te determina sa mananci mai mult decat ar trebui. Cu siguranta ti s-a intamplat sa spui cel putin o data pana acum ca ti-e atat de foame, incat vei devora tot ce ai in frigider. Ei bine, nu ar trebui sa ajungi in aceasta situatie. Mancatul intre mese te ajuta sa combati foamea si sa ai o senzatie de satietate cel putin pana la urmatoarea masa.