Dieta cu oxigen este un plan alimentar recomandat tuturor celor care vor sa slabeasca sanatos si echilibrat cel putin 1.5 kilograme pe saptamana. Este bazata pe consumul de fructe, legume si plante cu continut crescut de antioxidanti.
Keri Glassman, autoarea "dietei O2", promite eliminarea kilogramelor in plus cu ajutorul unui regim simplu si gustos, care nu creeaza frustrari sau infometare.
Descopera mai multe despre dieta cu oxigen si vezi daca ti se potriveste!
Cum te slabeste dieta cu oxigen sau O2?
In dieta O2, nu se numara caloriile, ca in alte regimuri de slabit, ci punctele ORAC (capacitatea unui produs de a absorbi radicalii liberi). Sistemul de puncte ORAC reflecta capacitatea antioxidanta a diferitelor tipuri de alimente.
Antioxidantii sunt substante nutritionale care protejeaza organismul de radicalii liberi si previn aparitia bolilor grave, precum cancerul sau bolile de inima.
Glassman este de parere ca daca iti concentrezi meniul zilnic doar pe alimente cu continut crescut de antioxidanti (cu multe puncte ORAC), nu doar ca slabesti, dar te simti bine, esti mai energica si mai frumoasa in fiecare zi.
Exista nu mai putin de 5 variante ale dietei O2 create in diverse scopuri:
1. Dieta de baza cu oxigen
2. Dieta cu oxigen pentru pierderea rapida a straturilor adipoase
3. Dieta cu oxigen pentru revitalizare
4. Dieta pentru cresterea imunitatii corpului
5. Dieta cu oxigen pentru tonifiere musculara.
Programele nutritionale si indicatiile necesare pentru fiecare dintre cele 5 diete se regasesc in cartea autoarei, "The O2 Diet".
Alimente permise in dieta cu oxigen
Principalele categorii de alimente recomandate pe perioada regimului sunt fructele si legumele, dar si unele tipuri de carne, peste sau lactate. Printre legumele cu cel mai puternic efect antioxidant din care trebuie sa-ti concepi meniul zilnic se numara:
- smochine;
- pepene rosu;
- mere verzi;
- lamaie;
- prune;
- avocado;
- mango;
- grepfruit;
- oleaginoase;
- fructe de padure etc.
Dintre legumele cu continut crescut de antioxidanti se numara:
- legume verzi (broccoli, sparanghel, stevie, slaata verde etc.);
- ardei gras;
- rosii;
- castraveti;
- varza;
- ciuperci;
- fasole verde.
Dintre tipurile de carne pe care ai voie sa le integrezi in meniul cu oxigen, autoarea enumera:
- carne de pui sau curcan;
- fructe de mare;
- carne de miel;
- carne de vita etc.
In dieta cu oxigen, este permis consumul nelimitat de legume, dar trebuie acordata atentie portiilor zilnice de carne, fructe sau cereale integrale. Este recomandat consumul cu masura al oualor, painii, uleiului de masline extravirgin sau cafelei.
Se recomanda evitarea completa a produselor de tip fast sau junk-food, pline de grasimi si calorii inutile, a produselor de panificatie si a celor cu zahar sau procesate industrial.
Pentru rezultate mai bune, dar si pentru pastrarea tonusului musculaturii, dieta cu oxigen trebuie combinata cu sport regulat, de cat mai multe ori pe saptamana.
Ai tinut vreodata dieta cu oxigen? Ti un plan alimentar usor de urmat? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!