Este adevarat ca omul preistoric nu manca decat atunci cand i se facea foame, dar el nu suporta consecintele vietii traite intr-o societate moderna. Orarul meselor din zilele noastre a aparut o data cu dezvoltarea industriei si a comertului.
Patronii au impus muncitorilor ore de lucru intrerupte de pauza, timp in care ei puteau sa se odihneasca si sa manance. Astfel au aparut cele trei mese zilnice.
In ritmul alert al vietii noastre, nu avem, practic, alta sansa, decat sa mancam de trei ori pe zi. Dar unele persoane nu accepta acest fapt si, incercand sa economiseasca bani si timp, mananca, din nefericire, doar seara.
Acest lucru duce, invariabil, la luarea in greutate din mai multe motive:
1.Daca mancam la sfarsitul zilei, organismul nu mai poate arde caloriile pe care le-a primit, pentru ca in timpul somnului el consuma foarte putine calorii.
2. In urma mai multor experiente facute in lumea intreaga, s-a demonstrat ca scaderea in greutate a fost mai importanta atunci cand persoana respectiva a mancat de trei ori pe zi.
3. Limitarea la o singura masa copioasa la sfarsitul zilei provoaca, in cursul diminetii si dupa-amiezii respective, scaderea nivelului zaharului in sange. Acest fapt duce la necesitatea consumului de alimente bogate in hidrati de carbon.
Daca doriti sa slabiti si sa fiti sanatosi, nu uitati: aveti neaparat nevoie de cel putin trei mese pe zi.