Cum sa depozitezi hainele copilului si sa le pastrezi pentru urmatorul copil

/ / Modificat: 2022-04-02
Cum sa depozitezi hainele copilului si sa le pastrezi pentru urmatorul copil

Pe masura ce copilul creste si haine ii raman mici trebuie sa te gandesti cum faci spatiu in dulap pentru haine noi. In plus, trebuie sa stii cum sa le pastrezi in stare buna pentru urmatoarul copil. 

Exista cateva secrete pentru a putea pastra hainele intr-o stare buna, astfel incat acestea sa nu se pateze sau sa nu isi schimbe culorile. In acest fel, la urmatorul copil hainele vor arata la fel de bine si nu vei fi nevoit sa investesti la fel de multi bani pentru hainute. 

Iata 7 pasi pe care trebuie sa-i urmezi daca doresti sa pastrezi hainele pentru urmatorul copil

1. Alege hainele pe care le vei pastra

Cand hainele copilului au ramas mici scoate-le din dulap si fa o selectie. Arunca toate hainele patate sau rupte si pastreaza-le doar pe cele care sunt intr-o stare bune si merita pastrate.

2. Spala totul cu grija

Foloseste un saptun bland, special pentru copii, si evita folosirea balsamului de rufe. Daca au pete, incearca sa le scoti. In cazul in care nu merge, cel mai bine este sa renutni la ele. 

3. Trebuie sa calci hainele pe care le pastrezi?

Parerile sunt impartite cu privire la aceasta etapa. Pe de o parte, calcatul hainelor va permite sa le aranjati mai bine si sa nu se formeze cute. Pe de alta parte, caldura crescuta poate afecta tesatura si culorile.

Daca alegi sa le calci este important ca inainte de a le impaturi si a le pune deoparte, sa le lasi la aerisit pentru a se raci si a iesi din ele orice urma de umezeala sau aburi de la fierul de calcat. 

4. Grupeaza hainele in functie de marime

Grupeaza hainele pe varsta, pentru a sti unde este fiecare categorie. De exemplu hainele trebuie grupate de la 0 la 3 luni, de la 3 la 6 luni si asa mai departe. Aceasta organizare iti va permite sa gasesti ceea ce ai nevoie atunci cand este momentul. 

5. Utilizarea cutiile de depozitare, o idee buna?

Utilizarea unor cutii de depozitare poate parea o idee buna, insa cutiile din plastic sau materiale dure nu lasa hainele sa respire si capteaza umiditatea in interior. Cel mai sigur mod este sa depozitezi hainele in saci de in sau de bumbac si sa separi fiecare hainuta cu hartie absorbanta. Toate aceste materiale sunt respirabile si permit aerului sa circule, astfel incat umiditatea sa nu se acumuleze si sa capete un "miros inchis".  

6. Nu folositi naftalina!

Bilele de naftalina contin ingrediente active, cum ar fi naftalina sau paradiclorobenzenul, care se transforma in gaze toxice pentru a ucide moliile si ouale acestora.

Cu toate acestea, Serviciul National de Informare privind Pesticidele din SUA a raportat ca, atunci cand aceste gaze sunt inhalate de oameni, pot provoca simptome neplacute: dureri de cap, greata, varsaturi, diaree, iritatii ale ochilor si nasului si tuse. Acestea sunt insa cu atat mai puternice in cazul bebelusilor si a copiilor mici. 

7. Eticheteaza totul

Dupa ce ai asamblat hainele si le-ai sortat pe categorii, pune etichete pentru a sti exact unde sunt cele pe care le cauti. Etichetele pot fi puse pe saci, pe cutiile de depozitare sau intre straturile de haine pentru a delimita categoriile intre ele. 

FOTO: freepik.com

Articole recomandate

Citeste si despre