6 secrete ale parintilor ai caror copii se imbolnavesc foarte rar

/ / Modificat: 2019-01-09
6 secrete ale parintilor ai caror copii se imbolnavesc foarte rar

Unul dintre cele mai mari cosmaruri ale parintilor este acela de a-si vedea copilul bolnav, indiferent ca este vorba de o raceala usoara, gripa sau orice alta afectiune.

Chiar daca vorbim de sezonul rece sau estival, afectiunile pe care copiii le pot dobandi in copilarie le pot da multe batai de cap parintilor.

Mai ales daca cei mici se duc si la gradinita sau scoala, de unde pot contracta diverse virusuri. Astfel, tot ce le ramane parintilor de facut este sa-si ajute copiii prin intarirea sistemului imunitar.

Iata 6 trucuri prin care iti poti ajuta copilul sa se imbolnaveasca mai rar:

Cu mainile curate

Igiena corespunzatoare reduce in mod considerabil raspandirea bolilor respiratorii si gastrointestinale, asa ca invata-l pe copil de mic acest obicei de a se spala temeinic inainte sa plece la scoala sau gradinita, dupa ce se joaca si mai ales inainte de a manca.

Un truc bun de a stii ca cel mic este curat, este acela de a-l pune sa-si cante "Multi ani traiasca!" de 2 ori inainte de a se clati - o sapuneala de 15-20 de secunde e de preferat pentru o igiena ca la carte.

Miscarea este foarte importanta

Studiile arata ca un numar obisnuit de exercitii si miscare in fiecare zi, poate reduce numarul episoadelor de raceala si gripa din cursul unui an cu 25-50 %, prin stimularea circulatiei a celulelor care lupta impotriva infectiilor. "A face miscare este mai benefic decat orice tratament sau miracol", spune Harley A. Rotbart, M.D., autor si consilier parental.

Rutina de somn este sfanta

Copiii ar trebui sa aiba un program bine stabilit de somn. Lipsa acestuia aproape ca dubleaza riscul de a capata o raceala sau chiar gripa, informeaza Dr. Rotbart.

Majoritatea bebelusilor au nevoie de aproximativ 14 ore de somn pe zi, in timp ce prescolarii de 11 pana la 13 ore pe zi. Indiferent cat de greu poate fi pentru un parinte de a mentine o rutina a copilului, trebuie retinut faptul ca odihna este esentiala.

Evitarea contactului cu fata

Virusurile racelii si ai gripei patrund in organism prin nas, ochi si gura, asa ca ajuta-ti copilul sa-ti tina mainile departe de aceste zone. Da, poate fi destul de dificil de realizat acest lucru, dar spalatul mainilor in momente importante, inainte de masa in special este esential. De asemenea, invata-l pe cel mic sa nu-si imparta niciodata cana, periuta de dinti sau paiul de baut.

O dieta sanatoasa bazata pe fructe si legume

Mesele bogate bazate pe fructe si legume colorate iti vor ajuta copilul sa aiba un sistem imunitar imbatabil. Cele mai bune alimente sunt cele bogate in vitamina C, pe care o poti gasi in broccoli, capsuni si portocale si vitamina D, gasita in ton, lapte si cereale. Iaurtul este, de asemenea, un aliment minune, care ii va intari sistemul imunitar, mai ales iauturile ce contin culturi active, numite probiotice.

Vaccinul antigripal

Desi este de multi de condamnat, vaccinul antigripal poate fi de folos in sezonul racelilor adultilor si mai ales celor mici, acesta avand rolul de a-i proteja total impotriva bolii sau ajutandu-i sa faca o forma mai usoara.

Taguri Copii Sistem imunitar Sistem imunitar bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre