Afla acum 4 lucruri pe care NU le stiai despre mentinerea sanatatii copilului tau

/ / Modificat: 2019-09-05
Afla acum 4 lucruri pe care NU le stiai despre mentinerea sanatatii copilului tau

Proaspetii parinti sunt extrem de bucurosi in momentul in care micutul lor soseste pe lume. Fericirea lor nu poate fi exprimata usor in cuvinte si cateva zile la rand plutesc parca intr-o lume a basmelor, inconjurati de baloane colorate si de felicitari.

Dupa aceste clipe insa incepe adevarata meserie de parinte, problemele legate de micut aparand cu nemiluita si stresand cuplul.

Sanatatea copilului este pe primul loc printre grijile manifestate de mamici si tatici, asa ca sirul intrebarilor legate de aceasta problema nu se intrerupe aproape deloc pe parcursul primilor ani din viata celui mic. Cu siguranta, stii exact ce trebuie sa faci in situatiile limita, ca trebuie sa ai numarul medicului pediatru la indemana, ca nu trebuie sa te panichezi si ca experienta altor mamici poate fi de folos in probleme minore.

Iata ce NU stiai despre cum sa mentii sanatatea copilului!

Desi ti se va parea poate destul de simplu ceea ce vei citi si crezi ca le stii pe toate, afla ca multe mamici nu pun in practica aceste recomandari si ca sanatatea copiilor lor se deterioreaza intr-o mai mare sau mai mica masura din aceasta cauza.

1. Micutul are nevoie mai mult decat o simpla iesire la aer liber dupa ce te intorci de la serviciu. La final de saptamana sau in concediu trebuie sa ii asiguri weekend-uri sau vacante frumoase, de durata, la munte sau la mare, pentru a petrece timp in natura. Cu cat va creste, cu atat va aprecia momentele acestea si va continua sa iasa alaturi de prieteni si sa se bucure de natura inconjuratoare. Nu uita ca in aceste calatorii ai nevoie de un bagaj corespunzator: un rucsac de calitate, despre care poti gasi detalii aici, alaturi de o colectie de produse diverse, perfect potrivite pentru excursiile in familie;

afara

2. Nu este suficient sa se spele pe manute inainte si dupa masa, igiena corporala trebuie sa fie mai stricta decat crezi deoarece mainile murdare sunt principala cale de raspandire a gripei, racelii si a altor infectii. Apa, sapun si putina rabdare in frecarea mainilor, inclusiv a degetelor, atat pe exterior, cat si pe interior, sunt cele trei elemente necesare pentru curatarea mainilor. Nu uita ca manutele sa fie uscate cu un prosop curat, de preferinta de hartie. Cele confectionate din materiale aduna microbii si-i pastreaza, ceea ce face ca procedeul de spalare sa fie inutil;

3. Nu toate lucrurile trebuie sa le imparta cu ceilalti. Invata-l sa tina unele produse doar pentru uzul personal, in acest fel se va feri de unele boli pe care le-ar putea lua in colectivitate. Dintre aceste obiecte pot fi mentionate urmatoarele: periuta de dinti, sticla de apa, pieptenele, tacamurile, batista, fluierul sau alte lucruri care se introduc in cavitatea bucala;

4. Nu trebuie sa sara niciodata peste micul dejun, acest lucru afectandu-i sanatatea dupa o anumita perioada. In plus, daca este invatat de mic cu servirea mesei dis de dimineata, ca adult, acest lucru ii va deveni o obisnuinta ce ii va aduce doar beneficii.

In concluzie, este vital sa imprimi copilului de la o varsta frageda obiceiuri sanatoase, in asa fel incat sa-l protejezi de boli, invatandu-l sa-si poarte, pe cat posibil, singur de grija, ceea ce va duce la dezvoltarea armonioasa fizica si psihica.

Taguri Sanatate copil Sanatate copii

Articole recomandate

Citeste si despre