De ce nu ar trebui sa poarte copiii incaltaminte la mana a doua

/ / Modificat: 2023-03-02
De ce nu ar trebui sa poarte copiii incaltaminte la mana a doua

Copiii cresc foarte repede, iar hainele si incaltarile le raman mici de la un anotimp la altul. Pentru a face economie, multi parinti obisnuiesc sa recicleze lucrurile copiilor si fie sa le foloseasca de la fratii mai mari pentru fratii mai mici, fie sa imprumute de la alti prieteni care au copii mai mari, fie sa cumpere din diferite locuri, lucruri la mana a doua.

Daca la haine nu este nicio problema sa fie reciclate, in cazul incaltarilor, lucrurile stau complet diferit. In primii ani de viata, copiii isi formeaza mersul. De aceea este esential sa aiba incaltaminte de calitate, care sa le sustina piciorul si sa ii ajute sa mearga cat mai natural. In cazul in care folosesti incaltaminte la mana a doua, aceasta este deja uzata de copilul care a purtat-o inainte. Daca pantofii sunt deformati chiar si putin, insesizabil, vor afecta si mersul copilului tau.

O alta consecinta pe care o are folosirea incaltarilor second hand este ca poate ingreuna mersul sau activitatile pe care le desfasoara copilul tau. Incaltamintea ia forma piciorului, iar daca acel copil care a purtat inainte pantofii respectivi i-a uzat sau i-a deformat, copilului tau ii va fi greu sa mearga, sa alerge sau sa se joace in voie atunci cand este incaltat in ei.

Cum alegem corect incaltamintea pentru copii

In primii ani de viata, este important ca incaltamintea copiilor sa fie cat mai usoara, comoda, moale si sa imite mersul natural. Talpa trebuie sa fie din cauciuc, sa se poata indoi usor, pentru a oferi flexibilitate piciorului.

Marimea trebuie sa fie aleasa corect. Incaltarile ar trebui sa fie cu cativa milimetri mai mari decat piciorul copilului, pentru a-i oferi libertate de miscare si pentru ca talpa micutului sa aiba loc sa creasca. In decurs de cateva luni, cat copilul poarta o anumita pereche de incaltaminte, piciorul poate sa creasca, iar daca nu este aleasa corect masura de la inceput, poate ajunge sa il stranga.

Multe modele de incaltari au mentionata pe eticheta dimensiunea interioara a talpii. Fiecarei marimi ii corespunde un anumit numar de centimetri. Daca mergi la cumparaturi fara copil sau ii comanzi incaltamintea online, este nevoie sa stii dimensiunea exacta a talpii lui. Pune-l sa stea in picioare, descult, cu talpile pe coli de hartie. Deseneaza conturul talpilor cu un creion, avand grija sa il tii mereu cu varful perpendicular pe foaie, nu in unghi. Masoara lungimea cu o rigla si, in functie de dimensiunea talpii, vei alege o masura de incaltaminte cu 5 mm mai mare, daca este vorba despre pantofi inchisi (adidasi, ghete, pantofi eleganti). In cazul papucilor si sandalelor, poti alege masura exacta, pentru ca aceste modele nu impiedica piciorul sa creasca.

FOTO: Freeepik

Taguri Incaltaminte copii Incaltari sanatate picioare

Articole recomandate

Citeste si despre