Folositi apa de la robinet pentru mancarea gatita? 5 idei false legate de apa fiarta

/ / Modificat: 2013-11-11
Folositi apa de la robinet pentru mancarea gatita? 5 idei false legate de apa fiarta

Multi dintre noi consuma numai apa imbuteliata pentru baut, insa prepara mancare cu apa de la robinet cu convingerea ca prin fierbere se elimina toti contaminantii acesteia. Din pacate insa in realitate majoritatea contaminantilor din apa de la robinet nu pot fi eliminati prin fierbere. Va prezentam in continuare 5 idei false in legatura cu apa folosita la gatit.

banner_filtru

Clorul se elimina prin fierbere

Clorul adaugat sub forma de hipoclorit de sodiu se elimina prin fierberea apei cel putin 15 minute, insa cloramina nu se elimina.

In urma fierberii, apa ramane curata, fara contaminanti

Prin fierbere nu se elimina decat bacteriile patogene. Clorul, sedimentele, metalele grele, azbestul, pesticidele si insecticidele NU se elimina prin fierbere si ajung sa fie introduse in organism impreuna cu mancarea gatita, ceaiul sau cafeaua la care este folosita apa de la robinet.

Apa de robinet este sigura deoarece vine dintr-o statie de tratare

Apa de la robinet are dezavantajul unei cantitati foarte mari de clor si acela ca, desi pleaca de la statiile de filtrare foarte curata, pe drumul catre casele noastre trece prin tevi vechi, gaurite, unele din azbest, si aduna substante nedorite din acestea, contaminanti care nu se elimina prin fierbere.

Apa fiarta este la fel de sigura ca cea imbuteliata

Daca folositi apa imbuteliata pentru cafea, ceai sau gatit, este important sa va asigurati ca sticlele de plastic au fost depozitate in conditii corespunzatoare atat pe durata transportului, cat si la magazin (depozitarea in soare, la temperaturi de peste 25 de grade sau sub limita inghetului duce la eliberarea de ftalati din compozitia sticlei de plastic, care sunt cancerigeni - analizele de laborator ale unui studiu britanic au indicat in apa tinuta in plastic o concentratie de substante periculoase de 12 ori mai mare decat in cele pastrate in sticla, concluziile studiului fiind confirmate si de specialisti din Romania). In concluzie, in multe cazuri apa fiarta poate fi mai curata decat cea imbuteliata.

Apa fiarta este la fel de sigura ca cea filtrata

Apa fiarta poate contine contaminanti proveniti din sistemul de distributie a apei care, asa cum am mai aratat mai sus, nu se elimina prin fierbere. Pentru a avea o apa sigura este necesar sa ne instalam un filtru de apa performant precum filtrul de apa 3M, care sa poata garanta prin teste si certificari internationale ca poate curata apa potabila de toate impuritatile. Filtrul este de preferat sa functioneze pe baza de carbune activ vegetal, pentru a pastra mineralele din apa, atat de utile pentru organism (calciu, magneziu etc).

Pentru mai multe detalii vizitati www.bioproducts.ro.

Articole recomandate

Citeste si despre