Sezonul cald este prilej pentru a merge la piscina sau a-i duce pe copii sa ia lectii de inot. Micutilor le place apa, iar multi dintre ei ar putea sta o zi intreaga sa se balaceasca, insa multi parinti pierd din vedere un amanunt care poate face diferenta, in situatii grave. O profesoara de inot din SUA lanseaza un avertisment pentru parintii care isi duc copiii sa practice acest sport sau pur si simplu ii duc la piscina.
Nikki Scarnati, care preda cursuri de inot, a facut un filmulet pe TikTok, in care explica ce greseala fac multi parinti. Ea a spus ca micutii nu ar trebui sa poarte niciodata costume de baie de culoare albastru deschis, deoarece aceasta nuanta se confunda usor cu culoarea apei, iar viteza de reactie in cazul in care copilul este in pericol poate sa scada.
Profesoara de inot a explicat ca, atunci cand copiii sunt imbracati in costume de baie albastre, ei pot fi detectati cu dificultate de catre adulti. Clipul postat de ea pe TikTok a adunat peste 6 milioane de vizualizari si a fost distribuit masiv pe platforma. Pentru a-si sustine afirmatiile, femeia a filmat-o pe fiica ei in varsta de 2 ani in timp ce inota si le-a spus internautilor:
„Priviti cat de greu este sa o vedeti sub apa. Si asta in apa linistita, nu cu o multime de alti copii care se joaca si se stropesc si se distreaza. Chiar si in lumina soarelui, uitati cat de greu este sa o vedeti cu acel costum de baie pe ea. Este de aceeasi culoare ca mediul inconjurator, asa ca nu cumparati costume de baie albastre!”, a spus femeia, in filmuletul publicat pe internet.
Clipul a generat numeroase comentarii in mediul online, iar un fost salvamar a reactionat la postare si a confirmat cele spuse de profesoara de inot. Parintii au fost sfatuiti sa opteze pentru culori cat mai puternice, fosforescente, atunci cand aleg costumele de baie ale copiilor, pentru ca micutii sa fie cat mai vizibili si sa iasa in evidenta chiar si in apa, in caz de pericol. Astfel, chiar si cateva secunde pot face diferenta atunci cand copilul este in pericol de inec, iar viteza de reactie a adultilor care se afla in preajma lui este esentiala.
FOTO: Freepik