Sfaturi importante pentru vopsirea parului

/ / Modificat: 2017-05-16
Sfaturi importante pentru vopsirea parului

Vopsirea parului este una dintre metodele frecvente la care apeleaza mamicile pentru a-si redefini sau retusa aspectul fizic, atunci cand acesta pare "prafuit" si "striga" dupa o schimbare. In plus, este un "bonus" si pentru increderea si stima lor de sine. Iata cateva sfaturi utile de care sa tii cont atunci cand iti vopsesti parul, mai ales daca vrei sa o faci pentru prima data!  

Alege o nuanta potrivita!

Nu te poti vopsi chiar in orice nuanta doresti. Este important ca atunci cand selectezi culoarea, sa tii cont de nuanta naturala a parului tau. Evita sa faci schimbari majore - ca de exemplu, sa treci de la brunet direct la blond - deoarece este posibil nu doar sa nu iti iasa ceea ce doresti, dar sa iti deteriorezi sever si parul.

Tine cont si de culoarea ochilor si de tonalitatea pielii tale. Daca ai pielea si ochii deschisi la culoare, poti merge pe o gama variata de nuante, insa doar cu cateva tonuri mai deschise sau inchise decat culoarea ta naturala.

In cazul in care ai o tonalitate maslinie sau creola a pielii si ochi inchisi la culoare, poti merge pe variante mai inchise de culori ale parului (asta in cazul in care nu esti deja bruneta). Iar daca ai pielea rozalie, poti incerca tonuri cenusii, ceva mai reci de vopsele.

Daca vrei o schimbare majora a culorii parului, cere sfatul unui profesionist. Nu te vopsi singura, pentru a evita un dezastru atat in privinta rezultatului, cat si al sanatatii parului.

Incearca prima data un sampon colorant!

Daca vrei sa experimentezi o nuanta noua si nu esti foarte sigura ca este alegerea cea mai potrivita, iata un plan util in acest sens. Opteaza pentru un sampon colorant, fara amoniac sau oxidanti, care se duce dupa cateva spalari.

In acest fel, nu iti deteriorezi parul, iar daca nu esti multumita, poti incerca o alta varianta imediat, pana gasesti culoarea care iti place. Apoi, o poti transforma in culoare permanenta, prin alegerea unei vopsele de par si nu a unui sampon colorant.

Nu spala parul cu o zi sau doua inainte de vopsire!

Aplicarea vopselei pe un par nespalat nu este un mit. Uleiul natural al parului contribuie la intensificarea culorii alese si favorizeaza uniformizarea culorii. Asadar, nu te vopsi niciodata imediat dupa ce te speli pe cap. Asteapta intre 24-48 de ore de la spalare pana sa aplici vopseaua.  

Foloseste sampoanele sau mastile care vin la pachet cu vopseaua!

Pliculetele sau tubuletele cu sampoane si masti care se gasesc in pachetele de vopsea nu sunt puse degeaba acolo. Ele nu au doar rolul de a hrani parul dupa vopsire, ci contribuie si la fixarea culorii. In plus, ajuta vopseaua sa reziste pe par o perioada mai lunga de timp.

Testeaza vopseaua si nu te zgarci!

Nu aplica din prima toata vopseaua pe par. Daca este prima oara cand folosesti acel brand de vopsele, atunci este important sa o testezi pentru a te asigura ca nu esti alergica la vreuna din componentele ei sau ca rezultatul va fi cel dorit. Testeaza vopseaua pe o suvita subtire, mai ascunsa, de par.

Observa daca simti vreo senzatie de mancarime sau usturime in primele minute de la aplicare, care pot fi asociate cu o reactie alergica. Daca nu, asteapta perioada recomandata pe prospect si apoi clateste. Vezi daca ai obtinut rezultatul dorit. Daca este ceea ce iti doresti, aplica vopseaua si pe restul parului.

Tine cont de lungimea parului atunci cand cumperi vopseaua. Nu incerca sa fortezi vopsirea unui par de dimensiuni mari cu un singur tub de vopsea. Nu vei face decat sa lasi fire neacoperite. Ia-ti atatea tuburi cate cere lungimea parului tau si aplica din plin vopsea pe toata lungimea lui, insistand pe radacina, varfuri si fire albe.

Protejeaza-ti tenul, urechile si gatul de petele de vopsea!

Daca te vopsesti acasa si o faci singura, atunci exista toate sansele sa imprastii vopsea peste tot, inclusiv pe frunte, urechi, obraz si gat. Vopseaua se curata foarte greu de pe piele, de aceea, este indicat sa iei cateva masuri simple pentru a evita patarea.

Aplica un strat subtire de crema sau lotiune cu vaselina, care nu permite patrunderea vopselei prin ea si patarea pielii. Dupa terminarea procesului de vopsire, sterge usor stratul de crema, impreuna cu petele de vopsea, cu ajutorul unui disc demachiant.

Tu ce secrete ale vopsirii parului cunosti? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Taguri Ingrijire par

Articole recomandate

Citeste si despre