Caderea parului, marea problema a proaspetelor mamici!

/ / Modificat: 2018-11-03
Caderea parului, marea problema a proaspetelor mamici!

In timpul sarcinii, tot pe baza schimbarilor hormonale, parul este mai stralucitor si mai sanatos si poate creste mult mai repede ca inainte, motiv pentru care, imediat dupa nastere multe femei se sperie atunci cand pierd multe fire de par. Tocmai de aceea e recomandat sa vorbesti cu medicul tau.

Procesul de cadere al parului poate deveni ingrijorator doar daca, la mai mult de 6-8 luni de la nastere nu-si revine la normal.

Ce sa consumi pentru a preveni caderea parului

Alimentatia joaca un rol esential in caderea parului, astfel ca sunt recomandate alimente bogate in zinc, aminoacizi, fier si vitamina E. De asemenea, consuma fructe si legume deoarece acestea sunt bogate in flavonoide si antioxidanti care protejeaza foliculii pilosi si stimuleaza cresterea parului. Foloseste sampon si balsam care sa contina biotina,a ceasta este esentiala in regenerarea foliculilor de par. 

De asemenea, sampoanele cu petrol pot fi o alegere potrivita. Un alt remediu pentru a stopa caderea parului dupa nastere, si nu numai, sunt mastile facute din ingrediente naturale.

Telogen effluvium este denumirea afectiunii care determina caderea parului la proaspetele mamici. In proportie de 40-50%, femeile sunt afectate de caderea parului in primele 5 luni dupa nastere.

Remedii pentru evitarea caderii parului

1. Bananele ajuta. Atunci cand alaptezi nu ai voie vitamine speciale pentru par. Mananca o banana pe zi (contine tot ce ai nevoie) dar foloseste-o si intr-o masca preparata in casa.

2. Masti preparate in casa. Cel mai bun pentru scalp este sa ai in casa: ulei de ricin, vitamina A uleioasa, ulei de cocos (adauga la aceste uleiuri galbenus de ou, dar nu-l lasa mai mult de 20 minute pe scalp;  banane, miere, iaurt).

Pentru firul de par: ulei de cocos cu banane, smantana si miere (este una dintre cele mai hranitoare masti pentru parul uscat si fad), lasata 30-40 minute si apoi spalat. 

3. Vitaminele prenatale pot fi luate inca cel putin 3 luni dupa nastere.

4. Ai grija ce sampoane si balsame folositi. Sa contina biotina si siliciu

5 Nu iti peria parul atunci cand e ud intrucat acesta este mai fragil si se va rupe cu usurinta.

6. Maseaza-ti scalpul cu miscari delicate atunci cand iti speli podoaba capilara, pentru a stimula circulatia sanguina la nivelul radacinilor firelor de par.

7. Discuta cu medicul care iti monitorizeaza sarcina. Doar el este cel mai in masura sa depisteze daca este vorba despre deficit de minerale sau vitamine ori daca este normal.

Taguri Par Caderea parului Nastere Femei

Articole recomandate

Citeste si despre