Sunt sau nu implanturile mamare sigure dupa o sarcina?

/ / Modificat: 2024-08-29
Sunt sau nu implanturile mamare sigure dupa o sarcina?

 

Dupa sarcina si alaptare, corpul trece prin schimbari semnificative, iar sanii sunt printre primele zone afectate. Pierderea volumului si fermitatii, aparitia asimetriilor sau dorinta de a avea sani mai plini sunt motivele pentru care multe femei aleg implanturile mamare. Aceasta procedura ofera posibilitatea de a redobandi un aspect tineresc si de a recapata increderea in propria imagine.

Implanturile mamare sunt dispozitive medicale utilizate pentru a mari volumul sanilor sau pentru a le imbunatati forma. Ele sunt disponibile in diverse forme, marimi si materiale, permitand personalizarea interventiei in functie de dorintele si nevoile fiecarei paciente. Dr. Cristian Nitescu, medic primar in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva, subliniaza ca implanturile mamare pot fi o optiune potrivita pentru femeile care au pierdut volum mamar dupa nastere, au sanii lasati sau au dezvoltat asimetrii evidente. „Implanturile mamare nu sunt doar despre marirea sanilor, ci si despre restabilirea proportiilor si armoniei corpului”, explica Dr. Nitescu.

Un aspect important de luat in considerare este momentul ideal pentru a opta pentru aceasta interventie dupa nastere si alaptare. Dr. Nitescu recomanda ca mamicile sa astepte pana cand corpul lor s-a stabilizat inainte de a face o astfel de interventie. „Este esential ca pacienta sa fi terminat cu alaptarea si sa permita sanilor sa isi atinga forma finala inainte de a decide sa faca operatia de implant mamar. In general, se recomanda sa se astepte intre sase luni si un an dupa incheierea alaptarii pentru a se asigura ca rezultatele vor fi durabile si previzibile.” Acest interval permite tesuturilor sa se adapteze dupa modificarile provocate de sarcina si alaptare, asigurand astfel un rezultat mai stabil si mai estetic.

Exista doua tipuri principale de implanturi mamare: cele cu silicon si cele cu solutie salina. Implanturile cu silicon sunt preferate datorita senzatiei naturale pe care o ofera, imitand consistenta tesutului mamar. Dr. Nitescu subliniaza ca pentru multe paciente, alegerea implantului cu silicon este cea mai potrivita datorita combinatiei ideale de fermitate si naturalete. Pe de alta parte, implanturile cu solutie salina, desi ofera posibilitatea ajustarii volumului in timpul interventiei, pot avea o senzatie mai putin naturala la atingere.

Interventia chirurgicala pentru implanturile mamare dureaza aproximativ 1-2 ore si se realizeaza sub anestezie generala. Inciziile sunt plasate in locuri discrete, precum sub san sau in jurul areolei, pentru a minimiza vizibilitatea cicatricilor. „Un rezultat reusit depinde de precizia chirurgului si de respectarea proportiilor naturale ale corpului pacientei”, explica Dr. Nitescu, subliniind importanta expertizei medicale in obtinerea unor rezultate estetice durabile.

Recuperarea post-operatorie este un pas esential pentru succesul interventiei. Respectarea indicatiilor medicului este cruciala pentru a asigura o vindecare rapida si fara complicatii. Dr. Nitescu subliniaza ca o comunicare deschisa si informarea corecta sunt esentiale pentru ca pacienta sa aiba asteptari realiste si sa fie multumita de rezultat: „Este important ca fiecare femeie sa se informeze corect inainte de a lua o decizie. O consultatie detaliata si personalizata este cheia unui rezultat estetic satisfacator.”

Articole recomandate

Citeste si despre