Uranus va fi retrograd pentru 5 luni incepand din 1 septembrie! Cum ne afecteaza acest eveniment astrologic

/ / Modificat: 2024-08-29
Uranus va fi retrograd pentru 5 luni incepand din 1 septembrie! Cum ne afecteaza acest eveniment astrologic

 

Uranus intra intr-o faza retrograda anuala care dureaza aproximativ cinci luni, aducand cu sine energie de transformare si schimbari neprevazute. Retrogradarea lui Uranus poate influenta semnificativ cursul anumitor evenimente, dar efectul sau se manifesta diferit fata de alte retrograde datorita duratei prelungite.

In astrologie, Uranus este asociat cu inovatia, libertatea si transformarea, aducand adesea elemente surprinzatoare sau neconventionale atunci cand interactioneaza cu planetele din harta natala.

Semnificatia retrogradelor in astrologie

Toate planetele trec prin faze retrograde la un moment dat, insa frecventa variaza. Mercur, de exemplu, retrogradeaza de mai multe ori pe an, in timp ce Marte face acest lucru la aproximativ doi ani. Retrogradul este o iluzie optica in care o planeta pare sa se deplaseze inapoi pe cer, determinata de diferentele in vitezele orbitale ale planetei respective si Pamantului. Asa cum un tren poate parea sa se miste inapoi cand un alt tren trece cu viteza mai mare, retrogradarea planetelor este un fenomen similar.

Retrogradele sunt recunoscute atat in astrologie, cat si in astronomie. In aceste perioade, se recomanda o abordare introspectiva si reevaluarea lectiilor oferite de planeta in cauza. De obicei, nu sunt momente ideale pentru a incepe noi proiecte sau a lua decizii majore, mai ales in domeniile guvernate de planeta retrograda. In cazul planetei Uranus, gestionarea unui retrograd necesita adaptabilitate si reflectie.

Uranus Retrograd 2024: Ce inseamna si cum ne afecteaza acest eveniment astrologic

Uranus retrogradeaza din 29 august 2023 pana pe 27 ianuarie 2024 si va intra din nou in retrograd pe 1 septembrie 2024, continuand pana pe 30 ianuarie 2025, sub influenta semnului Taurului. Aceasta perioada poate aduce teme recurente sau experiente similare intre cele doua retrograde. Uranus se afla in Taur din 2018, si este util sa reflectezi asupra lectiilor oferite de aceasta planeta, pozitia casei ocupate de Taur in harta ta natala si influentele specifice ale acestui semn. 

Cand Uranus devine retrograd, este un moment potrivit pentru a analiza cum se aliniaza lumea exterioara cu gandirea si valorile tale interioare. Aceasta perioada favorizeaza introspectia si activitatile de auto-reflectie, cum ar fi meditatia sau jurnalul. In ciuda lungimii retrogradului, este esential sa integrezi aceste practici in viata ta pentru a profita la maximum de influentele Uraniene.

Zodiile cele mai afectate de Uranus retrograd in 2024

Cei cu pozitii importante in Taur, cum ar fi Soarele, Luna, ascendentul, Mercur, Venus sau Marte, vor resimti cel mai intens acest Uranus retrograd. De asemenea, cei cu Uranus puternic plasat in harta natala sau nascuti in perioadele 2018 si 1935–1942 pot experimenta o sensibilitate crescuta.

CITESTE SI: Da norocul peste ele! 5 zodii vor fi favoritele Universului in a doua jumatate a anului 2024

Intrucat retrogradul lui Uranus este o perioada frecventa si extinsa, nu poti pune viata pe pauza. Cu toate acestea, este important sa eviti suprimarea adevaratelor dorinte si sa ramai autentic. Urmeaza-ti intuitia si ia deciziile care se aliniaza cu valorile tale, chiar daca implica schimbari majore.

Foloseste aceasta perioada pentru a integra intelepciunea dobandita din experientele trecute si ramai deschis la noi oportunitati. Uranus aduce schimbari rapide si neprevazute, asa ca mentine flexibilitatea si increderea in propriile instincte. Revizuieste obiceiurile care nu te mai servesc si continua sa exprimi ceea ce simti, indiferent de dificultatile intalnite.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Astrologie

Articole recomandate

Citeste si despre