Rochiile sunt piese vestimentare care pot fi purtate cu succes in sarcina. Exista modele de rochii care impaca cu succes confortul necesar in aceasta perioada cu nota eleganta, feminina si gratioasa, pe care o insufla rochiile si pe care multe gravide au tendinta sa o abandoneze in stilul lor vestimentar. In plus, sunt si mai practice si usor de asortat decat pantalonii, fustele sau bluzele. Iata care sunt principalele criterii de care sa tii cont atunci cand alegi rochiile de gravida, astfel incat sa te simti comod in ele, dar sa fie si adaptate stilului tau!
Alege materiale naturale
Principalul criteriu de care este indicat sa tii cont atunci cand cumperi o rochie de gravida este materialul din care este creata. Nu este indicat sa porti rochii din materiale sintetice, oricat de mult ti-ar placea unele modele. Alege rochite din materiale naturale si "prietenoase" cu sanatatea si pielea ta. Bumbacul este cea mai buna optiune, insa mai poti alege si alte tesaturi "eco", atat timp cat te simti bine in ele si nu lasa urme neplacute pe corpul tau.
Alege rochii cu marimi ajustabile
Marimea este un alt criteriu esential de care trebuie sa tii cont cand iti cumperi o rochie de gravida. La inceputul sarcinii, poti purta multe dintre rochiile pe care le ai deja in garderoba. Pe masura ce burtica creste si incepe sa iasa in evidenta, este important sa incepi sa cumperi marimi mai mari.
Nu cumpara foarte multe rochii intr-o singura perioada din sarcina, deoarece burtica este in continua crestere si, in scurt timp, va trebui sa le schimbi cu masuri mai mari. Pentru a evita sa cumperi foarte multe rochite pe perioada sarcinii, este recomandat sa alegi modele care se ajusteaza marimii burticii tale, din materiale elastice.
Rochitele care pica de sub sani si sunt foarte largi in partea de jos pot fi purtate de la cateva luni de sarcina si pana in ultima luna.
Alege rochii pentru gravide lejere, vaporoase
Confortul este o alta conditie importanta in alegerea hainutelor de gravida, iar rochitele nu fac exceptie. Nu este indicat sa porti haine foarte mulate, din materiale rigide, care sa puna presiune pe burtica, in special spre sfarsitul sarcinii. Modelele de rochii lungi, vaporoase si lejere, tip baby-doll, care pica liber de sub san si nu preseaza burtica reprezinta cele mai bune variante pentru aceasta perioada.
Alege rochii in culori neutre, fara modele
Fii isteata si opteaza pentru rochii cat mai versatile. In acest fel, nu vei mai fi nevoita sa cumperi foarte multe rochite in aceasta perioada si vei economisi bani. Rochiile in culori neutre, cat mai simple, fara imprimeuri, te scapa din multe incurcaturi si dileme vestimentare. Acestea se pot accesoriza in foarte multe feluri si se preteaza mai multor tipuri de evenimente.
Sa luam ca exemplu o rochie dreapta, cu talia marcata imediat de sub sani, lunga pana la genunchi. O astfel de rochita, obligatoriu intr-o singura nuanta, neutra, o poti purta la mai multe ocazii. O poti purta cu succes la birou, cu o esarfa la gat si un taior sau blazer pe deasupra si cu pantofi sau cizme fara niciun pic de toc.
Poate fi purtata cu succes si la un party, adaugandu-i un pulover simpatic si elegant cu nasturi si cateva accesorii chic la gat sau bratari. Rochia poate fi o optiune chiar si la o petrecere eleganta, daca ii pui bijuterii stralucitoare, bratari supradimensionate si un bolero paietat, foarte la moda, care sa-i ofere nota de eleganta si rafinament pe care o pretinde un astfel de eveniment. Un pantof cu toc mic si comod si un accesoriu sic de par completeaza perfect tinuta.
Nu exagera cu cumparaturile
Chiar daca pe piata exista o multime de modele dragute si interesante de rochite pentru gravide si ai putea fi tentata sa cumperi cate una din toate, nu este indicat sa iti dai frau liber acestui impuls. Vei cheltui bani inutil.
Pe langa faptul ca multe dintre ele iti vor ramane mici pe masura ce vei inainta in sarcina, exista riscul ca nici dupa nastere sa nu mai poti face nimic cu ele si sa nu ti se mai para la fel de atractive ca atunci cand erai gravida. Cumpara doar cateva modele de rochite, pe care sa le tot alternezi cu alte piese vestimentare din garderoba de gravida. Concentreaza-te mai mult pe cumpararea accesoriilor - bijuterii, esarfe, palarii, genti, pantofi etc.
Tu cum ti-ai ales rochitele de gravida? De ce criterii ai tinut cont atunci cand le-ai cumparat? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!