Istoria pastelor De Cecco incepe in Italia secolului al 19 -lea, intr-o zona fantastica de munte, localitatea Fara San Martino unde don Nicola De Cecco producea, in moara lui, cea mai buna faina din regiune. Cum se obisnuia de generatii, "Zi Nicola" transmite toata arta sa fiului Filippo care dadea astfel viata unei noi ere in istoria familiei, incepand productia pastelor.
Suntem in 1887. Don Filippo De Cecco realizeaza un nou model de utilaj ce realizeaza produsul final, uscarea la joasa temperatura (10 grade). Pana in acel moment uscarea era facuta la soare, aceasta metoda fiind cea care garanta rezistenta sa in timp.
Aici un rol important il are izvorul de apa De Cecco care este unica sursa a apei din productie, apa ce are constant 10 grade. De asmenea, un alt amanunt foarte important este trefilarea pastelor in bronz care, desi mai scump ca si procedeu de fabricatie, asigura pastei finite o porozitate specifica care permite o aderenta superioara la sosuri.
In 1908 taranca din Abruzzo cu spicele de grau devine simbolul pastelor De Cecco. Dupa al doilea razboi mondial incepe un parcurs ce poarta compania la actualele dimensiuni, fabrica demolata complet de bombardamente fiind reconstruita in aceeasi zona.
Calitatea, obisnuinta pentru De Cecco
Totul incepe cu selectia de grau, continua cu procesul de productie unde un rol important il are apa de izvor folosita si se sfarseste cu modul sau de preparare. Totul porneste de la selectia graului. Etapele transformarii sunt: selectia, macinarea, framantarea, trafilarea si uscarea.
Cum se savureaza o farfurie de paste?
Fierbe pastele repectand timpul de fierbere, se varsa intr-o farfurie si se verifica parfumul dulce al graului cand inca sunt aburinde, observand culoarea tipica galben pal, culoarea fainii. Acum se poate degusta!
Exista o multime de lucruri care trebuie stiute atunci cand vine vorba de gatit paste. Arta de a gati paste porneste de la selectia de paste si cere atentie si grija. Pentru a aduce un vas cu paste perfect la masa, urmati meticulos o serie de reguli de gatit.
Sa incepem cu oala. Alege o oala mare pentru a aduna si pastra caldura. Aceasta trebuie sa fie suficient de mare pentru toata cantitatea de apa necesara, adica 1 litru de apa pentru fiecare 100 de grame de paste fainoase. Fiti atenti la sare, trebuie sa fie sare de bucatarie si proportional cu cantitatea de apa: 10 g de sare pentru fiecare litru de apa.
Cand apa incepe sa fiarba, se adauga sare, un strop de ulei de masline si apoi se pun pastele De Cecco. Din fericire, chiar daca uiti sa mai amesteci intre timp, nu exista riscul sa se lipeasca.
De Cecco indica pe ambalaj timpul de gatire ideal in functie de tipul de paste. Urmati instructiunile si nu puteti da gres. Pastele dvs. sunt gata atunci cand sunt al dente. Exista un mod foarte simplu de a verifica acest lucru: rupe pasta cu o furculita, daca vedeti un cerc alb in interior (animella) sunt gata … daca au un punct in formare atunci au nevoie de cateva minute in plus. Atunci cand aceasta are o culoare uniforma, sunt gata pentru a le scurge apa.
Un ultimul sfat De Cecco: adaugati un pahar de apa rece in oala, acesta opreste fierberea. In functie de retete, ati putea avea nevoie sa pastrati putin din apa in care au fiert pastele pentru a dilua anumite sosuri, in special cele de branza sau cele pe baza de smantana.
Va recomandam sosurile De Cecco. Veti gati cu siguranta paste gustoase!
Uleiul de masline, unul dintre produsele tipice dietei mediteraneene
Uleiul de masline extravirgin De Cecco, de culoare verde cu reflexe aurii, se caracterizeaza prin parfum intens si persistent. Cu o aroma puternica de amar si picant, cu parfumul perfect echilibrat este motivul pentru care uleiul extra virgin de masline De Cecco este destinat consumatorilor care prefera un ulei cu o aroma intensa si corpolent.
Ideal pentru a se utiliza ca un condiment pe paine, carne la gratar si in special pentru fiecare reteta inspirate de Marea Mediterana.
Uleiul de masline este alcatuit invariabil din acizi grasi saturati (15%), acizi grasi polinesaturati (15%) si acizi grasi monosaturati (70%).
Uleiul de masline extravirgin are in compozitia sa:
-
vitamina A, antioxidanta si vitamina D antirahitica – ambele contribuie la fixarea calciului in oase;
-
unele hidrocarburi ale caror proprietati previn bolile cardiovasculare;
-
caretonoizi, cu efecte antioxidante;
-
fosfolipide ce fac parte din membranele celulare (ale neuronilor – in special) etc.
Uleiul de masline este un "suc" natural care pastreaza intacta aroma, gustul, vitaminele si proprietatile fructelor maslinului. Uleiul de masline este singurul ulei vegetal care poate fi consumat imediat dupa stoarcerea fructelor. Beneficiile importante pe care le are uleiul de masline constau in faptul ca acesta este bogat in acizi grasi monosaturati si antioxidanti.
Uleiul de masline contribuie la cresterea sperantei medii de viata.