Mulsul laptelui la serviciu

/ / Modificat: 2024-09-27
Mulsul laptelui la serviciu

Care sunt avantajele mulsului laptelui la serviciu?

Poate fi o mare bataie de cap sa mulgi laptele la serviciu si te simti ciudat cand faci un lucru atat de personal intr-un mediu de lucru. Dar multe mame considera ca avantajele depasesc mult dezavantajele.
Esti capabila sa ii dai copilului tau sanatatea si avantajele nutritionale ale alaptatului si te simti aproape de bebelusul tau si in timpul programului de lucru.
Unul dintre cele mai mari avantaje este ca te intorci acasa la bebelusul tau care inca vrea sa fie alaptat, poti sa il iei in brate imediat, sa restabilesti legatura si sa il hranesti cum numai o mama ar putea.
Ca sa te asiguri ca bebelusul tau va vrea sa manance cand ajungi acasa, cere-i persoanei care are grija de el sa nu il hraneasca cu o ora inainte sa vii sau sa ii dea mancare atat cat este necesar ca sa ii potoleasca foamea.

Apoi, tu si copilul tau o sa aveti o intalnire calduroasa in fiecare zi.

Cum pot mulge laptele mai bine la serviciu?

Vei avea nevoie de:

o pompa: cea dublu-electrica este cea mai eficienta, dar si scumpa. Multe femei sunt de parere ca pompele manuale sunt indeajuns de bune;
• sticle;
• acces la un frigider;
• tampoane pentru sani.

Incepe sa mulgi laptele inainte de intoarcerea la serviciu ca sa stii la ce sa te astepti si sa te obisnuiesti cu senzatia ciudata ca doua palnii iti preseaza sanii. Mulge lapte dupa fiecare masa a copilului tau din timpul zilei si fa-ti provizii in frigider.

Vei obtine mai putin lapte din muls daca respecti acest program, dar daca mulgi lapte intre mesele micutului, risti sa produci prea mult lapte si te vei simti inconfortabil. La inceput, vei strange foarte putin lapte, dar in curand vei avea peste 100 de grame dupa fiecare sesiune de 15 pana la 20 de minute de muls.

In mod ideal, ar trebui sa ai acces la o camera la locul de munca cum ar fi un birou nefolosit sau o sala de conferinte sau chiar un depozit mare si curat cu un scaun si o masa. Cere sugestii personalului de la resurse umane si incearca sa obtii sprijinul unui coleg sau manager.

Daca exista o oarecare cerere in compania la care lucrezi (chiar si doua mame sunt de ajuns), poti solicita crearea unui loc pentru mamele care alapteaza. In cel mai rau caz, ti se va oferi un spatiu ingust la toaleta, dar multe femei s-au descurcat bine si asa luni intregi.

Reguli pentru mulsul laptelui

Ar trebui sa le spun colegilor ca imi mulg laptele?

Daca te simti inconfortabil, nu trebuie sa le spui colegilor ce faci in timpul pauzei, dar ar trebui sa ii spui managerului tau. Acesta trebuie sa stie ca mulsul laptelui nu iti va afecta activitatea la serviciu, asa ca spune-i ca daca il hranesti pe copilul tau in acest fel esti mai linistita stiind ca obtine numai ce este mai bun. Acest lucru iti va permite sa te concentrezi numai asupra muncii cat timp esti la serviciu.

Cand trebuie sa ma mulg?

Relaxeaza-te si uita-te la poza copilului tau sau gandeste-te la el cat timp mulgi laptele. Multe mame spun ca de indata ce se obisnuiesc sa foloseasca pompa pentru sani, se simt relaxate si folosesc timpul ramas ca sa se documenteze pentru munca de la birou.

Depinde numai de tine, dar incearca sa faci aceasta operatiune la aceeasi ora in fiecare zi. Daca folosesti pompa o data la 3 ore este posibil sa produci tot laptele de care are nevoie bebelusul tau. Dar daca te limitezi la o data sau de doua ori pe zi, ar trebuie sa obtii indeajuns de mult lapte ca sa il hranesti dimineata, la pranz si seara.

Cum transport, depozitez si incalzesc laptele matern?

• Este esential sa incepi sa iti faci o provizie de lapte in frigider inainte sa te intorci la locul de munca deoarece vei avea nevoie de suficient lapte pentru prima ta zi de lucru.

• Pompeaza si depoziteaza laptele in recipiente din sticla sau plastic sau in pungi de plastic concepute in acest scop.

Studiile arata ca celulele albe din sange se pot agata de sticla, dar nu si de plastic si, in aceste conditii, plasticul este cea mai buna solutie. Dezavantajul pungilor de plastic este ca se pot rupe si poate nu observi decat in momentul in care vrei sa incalzesti laptele.

Pune eticheta cu data pe fiecare sticla sau punga si foloseste-o intai pe cea mai veche. Nu umple sticlele sau pungile de tot pentru ca trebuie sa aiba loc sa se dilate cand ingheata.

• Depoziteaza laptele proaspat muls in frigider cat timp esti la locul de munca. Adu-l acasa intr-un frigorifer cu multa gheata pe el daca nu ajungi acasa in 30 de minute, desi laptele proaspat muls poate fi tinut la temperatura camerei timp de 6 ore.

• De asemenea, il poti adauga si intr-o sticla cu lapte muls deja inghetat.

• Daca pui la frigider laptele pompat luni, persoana care ingrijeste copilul i-l poate da bebelusului marti si tot asa.

• Incalzeste laptele tinand sticla sau punga cu lapte sub un jet de apa calda sau punandu-le intr-un vas cu apa calda. Nu folosi alte metode de incalzire deoarece temperatura ridicata distruge anumiti nutrienti. Inainte sa i-l dai copilului trebuie sa il agiti usor in timp ce il incalzesti.


Sursa foto: freepik

Taguri Muls lapte matern Serviciu

Articole recomandate

Citeste si despre