10 greseli care pot fi facute in detrimentul sanatatii pielii

/ / Modificat: 2013-08-29
10 greseli care pot fi facute in detrimentul sanatatii pielii

bronzare_artificiala_solar_efecte_negative

1. Folosirea solarului - Solarul este una dintre cauzele aparitiei cancerului si determina formarea ridurilor.


2. Neutilizarea zilnica a cremelor cu factor de protectie soalara - Folosirea zilnica a cremelor cu factor de protectie 5 previne afectarea pielii de expunerea la razele solare. Pe vreme insorita se va folosi o o crema cu factor de protectie 15.


3. Expunerea prelungita la soare - 10-15 minute  pe zi, fara protectie adecvata, vor afecta sanatatea pielii, pe termen lung.

cancer_piele_soare_femeie

4. Utilizarea demachiantului gresit - Demachiantul se va alege in functie de tipul de ten. Un demachiant bogat in grasimi poate stimula productia glandelor sebacee. Daca nu se cunoaste tipul de ten se va cere sfatul unui profesionist.


5. Folosirea cremelor fara retinoizi - Cea mai buna crema de noapte care previne imbatranirea este cea care contine vitamina A sau retinoizi care previne imbatranirea sau va atenua ridurile deja existente, preintampina acneea, etc.


6. Exfolierea excesiva - Exfolierea depinde de tipul de ten: este indicata in cazul tenului gras, dar daca pielea este uscata se va evita.


7. Utilizarea zilnica a cremelor hidratante in cazul tenurilor grase - Persoanele cu ten gras trebuie sa foloseasca doar cremele de protectie solara care contin ingrediente hidratante. In cazul tenului mixt, crema hidratanta se va aplica doar in zonele uscate.

8. Prea multe cheltuieli pentru ingrijirea pielii - Fiecare persoana trebuie sa se informeze sau sa solicite sfatul unui specialist privind achizitionarea de lotiuni pentru ingrijrea pielii pentru a evita cheltuielile inutile.


9. Necunoasterea tipului de piele - Daca o persoana nu stie ce fel de tip de piele are, poate utiliza produsele de ingrijire in mod gresit.


10. Lipsa evaluarii sanatatii pielii intregului corp, anual - Orice persoana trebuie sa isi analizeze periodic pielea (daca are noi pete, alunite, etc.), iar anual sa solicite un consult de specialitate in acest sens.

Taguri Ingrijire piele Afectiuni piele Protectie solara Pericole expunere soare Ingrijirea tenului

Articole recomandate

Citeste si despre